Sölvesborgs kommun

Här är våren och sommarens planerade asfalteringar – kom ihåg att flytta din bil i tid

Beläggningsarbete på Kämpaslättsvägen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Beläggningsarbete på Kämpaslättsvägen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Under våren och sommaren kommer det att bli ny asfalt på flera platser i Sölvesborgs kommun. Vi har en lista med ungefärliga tider för att framförallt ni som bor i de berörda områdena ska vara förberedda och hinna flytta era bilar i tid, men det kommer också att sättas upp tillfälliga skyltar där det framgår när arbetet börjar och slutar.

Ungefärliga tider och årets turordning

Den här omgången vägarbeten påbörjades i slutet av april, och beräknas vara klara i augusti.

  1. Kämpaslättsvägen, vecka 16-19
  2. Parkeringsplats på Björkåsavägen, vecka 18
  3. Ringblomsvägen, vecka 21-22
  4. Brittåsavägen, vecka 21-22
  5. Kullarpsvägen, vecka 22-23
  6. Kylingevägen, vecka 23-24
  7. Ljungaviken, vecka 33-35
  8. Lövsalsvägen, vecka 33-35
  9. Vildvinsvägen, vecka 33-35

Kom ihåg att flytta din bil i tid! Om det skulle sitta en skylt uppe som anger någonting annat än ovanstående lista, så är det skylten som gäller. Tiderna ovan är preliminära och kan komma att ändras om det skulle hända något oförutsett.

Såhär kan en tillfällig skylt för parkeringsförbud se ut. Ofta sitter den på en trafikkon. Ibland anges vad för typ av arbete som ska utföras på platsen.

Därför ska du respektera skyltning om vägarbete

För att vi ska kunna göra ett bra jobb och kommunen ska kunna hållas i ordning, så behöver alla respektera tillfälliga skyltningar när det ska utföras arbeten, och flytta bilarna i tid.

När det ska utföras arbete på en gata eller en parkeringsplats, till exempel sopning, beläggning eller målning, så sätter vi upp tillfälliga skyltar som anger dag och tid då man inte får ställa sin bil där. Tiden då man inte får ha sin bil på platsen är så kort som möjligt, för att göra det smidigt för alla.

På illustrationen ser du hur en tillfällig skylt för parkeringsförbud kan se ut. Ofta sitter skylten på en trafikkon. Ibland anges vad för typ av arbete som ska utföras på platsen.

Vi sätter upp de tillfälliga skyltarna i god tid innan arbetet ska utföras.

Även om du tycker det ser ut som att arbetet är klart, så får du inte ställa din bil på platsen igen förrän tiden har passerat eller den tillfälliga skylten är bortplockad. Ibland behöver vi nämligen göra fler än en typ av arbete på en plats.

Om man inte flyttar sin bil inom utsatt tid riskerar man att arbetet inte blir gjort, och i värsta fall att bli bötfälld och att få bilen bortbärgad.

Tack för din förståelse!

Relaterade kontakter
Medborgarkontoret
E-post: medborgarkontoret@solvesborg.se
Telefon: 0456 -81 61 81

Senast uppdaterad:

Skriv ut