Sölvesborgs kommun
Bild

Från vänster: Johan Carlsson ordf. svenska Skyttesportförbundet, Johan Yngveson Gammalstorp skytteförening, Johan Eliasson Gammalstorp skytteförening, Christian Erlandsson Svenska Skyttesportförbundet.

Vi säger stort grattis Gammalstorp skytteförening som prisas och hyllas inom svensk skyttesport. Vid Svenska Skyttesportförbundets Årsmöte i Stockholm fick föreningen mottaga priset: Årets Förening 2023.

På plats att ta emot priset fanns två representanter från Gammalstorps skytteförening, Johan Yngveson och Johan Eliasson. Priset delades ut av Johan Carlsson ordförande svenska Skyttesportförbundet och Christian Erlandsson, Nomineringsnämnden Svenska Skyttesportförbundet.

Johan Yngvesson berättar att man är givetvis är jätteglada över priset, som förening känner de stolthet att Gammalstorp skytteförening hävdar sig så bra i konkurrens med alla föreningar inom hela skyttesporten i hela Sverige.

Om föreningen

Föreningen har öppet för allmän träning två kvällar i veckan och då är det allt mellan 15-35 skyttar totalt under en vecka. Till dessa träningar är alla nybörjare välkomna. Sommarträningen ser ut som följande:

  • Korthåll tisdagar 18.00-19.30
  • Luftgevär onsdagar 18.00-19.00. Ett lämpligt första steg att prova för de yngsta som vill prova skjuta.

Våra medlemmar har ett stort spann i ålder vilket inom vår sport inte spelar någon roll. Alla kan skjuta och träna på sina villkor men ändå tillsammans samtidigt bredvid varandra och då vara i ett socialt sammanhang, säger Johan Yngveson, Gammalstorp skytteförening.

Föreningens aktiva tävlingsskyttar har 2 st träningsgrupper där det slipas på teknik och detaljer men även en del mentala inspel i träningen vilket är en viktig del för att fortsätta utvecklas som skytt.

Föreningen har cirka 300-350 medlemmar totalt och det höga antalet beror på många faktorer.

Vi förespråkar många att betala familjemedlemskap o då blir de inte bara de aktiva barnen som registrerars utan även syskon och föräldrar, säger Johan Yngveson, Gammalstorp skytteförening.

Samarbeten

Föreningen har samarbeten med Sweden Rock Festival, PRO och skolvärlden som påverkat medlemsantalet positivt.

Under de senaste åren har föreningen fått igång en parasportverksamhet och bra samarbete med Anpassad Gymnasieskola från Karlshamn. Elever har kommit på besök 1 gång i veckan på schemalagd tid. Gensvaret har varit väldigt positivt.

En förmiddag i veckan tillägnas PRO skytte, där det kommer ett gäng och skjuter och fikar. På så vis blir det också en socialt uppskattad aktivitet.

Vill du prova?

Vill du prova att skjuta men osäker på var och hur?
Kontakta Gammalstorps skytteförening.

Greger Albertsson 0709-299114.
Johan Yngveson 0708-787942.

På föreningens hemsida www.gtorpskytte.se Länk till annan webbplats. finns mer information om föreningen.
Följ gärna Gammalstorps skytteförening på Facebook » facebook.com/Gtorpskytte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut