Sölvesborgs kommun

Rekordmånga sökande till Bokelundsskolans fotbollsakademi

Bild

Rekordmånga ansökningar till Bokelundsskolans fotbollsakademi!

Det är stort intresse för att spela fotboll under högstadiet. Sedan 2020 erbjuder Bokelundsskolan tillsammans med Mjällby AIF en fotbollsakademi. I år är det rekordmånga som vill kombinera sina studier med att utvecklas som fotbollsspelare.

När ansökan till att bli en del av fotbollsakademin på Bokelundsskolan från nästa läsår stängde måndagen den 15 januari hade över 60 ansökningar inkommit till de 25 platser som erbjuds. Daniel Nilsson, tränare för Bokelundsskolans fotbollsakademi säger:

Vi är glada över att så många vill utvecklas på fotbollsplan tillsammans med oss. I år har vi fått in rekordmånga ansökningar, nästan dubbelt så många jämfört med när vi startade akademin för fyra år sedan. Detta bekräftar att vår utbildning har etablerat sig som en attraktiv plats för unga fotbollsspelare.

Vad händer nu i ansökningsprocessen?

Just nu pågår provspelstillfällen för att välja ut vilka som blir en del av läsåret 2024-2025 års fotbollsakademi. Fredag 16 februari får eleverna antagningsbesked och måste därefter lämna besked senast fredag 23 februari. I maj håller skolan ett informationsmöte för antagna elever och deras vårdnadshavare.

Senast uppdaterad:

Skriv ut