Sölvesborgs kommun

Hjortakroksskolans elever sprider julglädje

Tre tjejer i tomteluvor står i kiosken och säljer fika

På Hjortakroksskolan såldes fika som satt gott i både mage och hjärta.

På Hjortkroksskolan har värme och gemenskap tagit form genom ett värdeskapande lärandeprojekt. Eleverna i 4a och 4b har engagerat sig fullt ut för att sprida julglädje och samtidigt stötta de oljedrabbade fåglarna längs Pukaviksbukten.

Under tre dagar har skolan förvandlats till en festlig plats där eleverna har sålt saft, kaffe och hemmabakade pepparkakor. Inkomsterna från försäljningen, totalt cirka 2 000 kronor, kommer att doneras till arbetet med att hjälpa de fåglar som drabbats av oljeolyckan längs Pukaviksbukten.

Rektor Christian Pröjtz uttrycker sin stolthet över klassföreståndarnas pedagogiska tänk och gruppens gemensamma insats:

Då vi som skola visar att vi kan skapa positiv förändring och sprida glädje förstärker vi inte bara värdet av vår skolverksamhet; vi stärker även varje elevs individuella upplevelse av trygghet och samhörighet. Nu är jag nyfiken på vad som händer framåt, vilka initiativ och engagemang kommer ske under våren på vår skola.

Projektet har inte bara varit en julklapp till naturen utan har också varit en möjlighet för eleverna att växa och utvecklas. De har genomfört planeringsmöten, sökt pengar (inklusive stöd från rektor), skrivit manus och bjudit in media samt sålt fika från en egen kiosk på skolgården.

Stefan Gabrielsson från Katastrofhjälp Fåglar och Vilt, som ansvarar för oljeskadade fåglar, uttrycker sin tacksamhet:

Vi vill skicka ett stort tack till eleverna som vill stötta vår verksamhet.

Om Hjortakroksskolan

Hjortakroksskolan är en låg-och mellanstadieskola med cirka 250 elever. Här arbetar man årligen med olika projekt i syfte att ge ett värdeskapande lärande. Förra året byggde årskurs 6 om en gammal valstuga till kiosk, som i år användes vid försäljningen.

Våren 2023 vann Hjortakroksskolan Blekingefinalen av det populära frågesportprogrammet Vi i femman.

Senast uppdaterad:

Skriv ut