Sölvesborgs kommun

Djurägare kan även i år få slå gräs på kommunal mark

Häst i hage. Foto: Pixabay.

Även i år kan du som är djurägare ansöka om att få slå gräs på kommunal mark. Foto: Pixabay.

Sommaren 2018 kunde djurägare i Sölvesborg få ansöka om att slå gräs på kommunal mark för att använda som foder. Detta på grund av foderbristen som värmen och torkan orsakade. Detsamma gällde åren 2019 och 2020. Även i år 2023 kommer vi att kunna erbjuda djurägare att ansöka om få slå gräs på kommunal mark.

Mycket av Sölvesborgs kommuns mark som passar som bete är redan utarrenderat, men om du som är djurägare känner till en kommunal yta som inte används och är intresserad av ängsmarken där, så kan du ansöka om att få slå gräset för eget bruk. Du får inte sälja det vidare och det är först till kvarn som gäller. Det är också viktigt att tänka på att gräset från början inte var menat att bli foder, och att du ger du dina djur av det under eget ansvar.

Hör av dig snarast om du är intresserad till medborgarkontoret på e-post medborgarkontoret@solvesborg.se. Ange dina kontaktuppgifter och plats så hör vi av oss med besked om du kan ta gräset eller inte.

Du kan också höra av dig om du är intresserad men inte känner till någon passande yta, så hjälper vi dig vidare. Mejla medborgarkontoret@solvesborg.se och ange dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Privatpersoner som har mark att erbjuda för skörd eller bete kan annonsera det på Facebook i gruppen Foderhjälpen 2018-2023 Länk till annan webbplats., som startades 2018 för att matcha ihop markägare med behövande djurägare.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut