Sölvesborgs kommun

Vad händer med pengarna 2023?

Flygfoto över delar av Sölvesborgs stad, sölvesborgsbron och havet

Vi har tagit fram en kortversion av årets budget som enkelt och sammanfattat berättar hur vi planerar att använda de pengar vi har till förfogande under året.

Är du intresserad av att veta hur kommunens budget fördelas 2023? Hur stor del som går till respektive förvaltningsområde, vilka fokusområden vi har, hur stora investeringar som planeras och vilka satsningar vi kommer göra. Vi har tagit fram en kortversion av årets budget som enkelt och sammanfattat berättar hur vi planerar att använda de pengar som finns till förfogande under året.

Kommunens budget för 2023 omsätter cirka 1 433 miljoner kronor. Lite mer än 82 % av omsättningen rör verksamheterna barnomsorg, skola, äldre- och funktionshinderomsorg och övrig social verksamhet.

Hur dessa pengar fördelas samt vilka investeringar vi planerar att göra under året kan du läsa i vår kortversion av budgeten för 2023.

Kortversion av budget 2023

Broschyr hem till din brevlåda

Vi har även tryckt upp broschyren "Vad händer med pengarna" som skickas ut till alla hushåll i Sölvesborgs kommun. Har du inte fått din broschyr kan du hämta ut ett exemplar på medborgarkontoret i Stadshuset.

Senast uppdaterad:

Skriv ut