Sölvesborgs kommun

Invigning av discgolfpark den 1 april

Ett gäng vuxna spelar discgolf i skogen.

Discgolfpark i Sölvesborg. Foto: Scarp media.

Lördagen den 1 april kl. 11 är det dags att inviga en av kommunens nyaste aktivitetsytor nämligen en 9-håls discgolfpark på Svarta Led. Alla hälsas välkomna!

Det händer under invigningen

  • Under invigningen finns representanter från Pegasus Discgolfklubb på plats för att ge tips på hur man spelar discgolf.
  • De 50 första som testar banan får en disc.
  • Det bjuds på fika
  • Team Sportia är på plats och säljer utrustning.

Här hittar du discgolfpark

Den nya discgolfparken ligger i området runt elljusspåret vid Svarta Led. För att komma till banan kan du parkera vid Sölvesborgs idrottshall (Idrottsvägen 1). Här följer du sedan gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och idrottsplatsen Svarta Led. När du kommer fram till utegymmet går du till vänster och följer gång- och cykelvägen ner för en liten backe och svänger in till höger. Man följer sedan stigen så kommer man till första utkastplatsen.

Banan ägs av Sölvesborgs kommun men sköts av Pegasus Discgolfklubb.

Vad är discgolf?

Discgolf går ut på att du ska kasta en disc (frisbee) i en korg. En discgolfbana har oftast 9 eller 18 korgar, som är olika långa mellan utkastplats och korg. Man räknar antal kast som det tar att kasta i korgen.

Discgolf är en snabbt växande sport, säkerligen beror framgången mycket på av att i stort sett alla kan spela discgolf oavsett ålder och erfarenhet. Det är både enkelt och utmanande samtidigt som det är ett roligt sätt att motionera och umgås på ute i naturen.

För mer information:

Anna Lindh
Projektledare SVIC
e-post: anna.lindh@solvesborg.se
telefon: 0456-81 61 77

Senast uppdaterad:

Skriv ut