Sölvesborgs kommun

Glada nyheter för alla året runt-badare!

Fredrik, Daniel oh Ann-Louise står på bryggan där den nya badstegen har monterats.

Nu är den nya badstegen på plats i Tredenborg till glädje för vinterbadare.

De senaste åren har det blivit en trend att ta sig ett dopp, oavsett väder. Nu kan alla vinterbadare i Sölvesborgs kommun glädjas åt en sprillans ny badstege som möjliggör ett dopp i det blå 365 dagar om året! Den som vill förlänga badsäsongen får ta sig ut till Tredenborg.

Det är kallt och grått ute och många skulle nog dra sig för att hoppa i det kyliga vattnet. Men vinterbadandet verkar vara en populär trend som kommit för att stanna. Det är många som hört av sig till fritidskontoret i Sölvesborgs kommun på senare tid och efterfrågat en plats för bad året runt.

Fredrik Olsson (verksamhetschef, Fritid och Kultur) har tillsammans med kollegorna Ann-Louise Cato (Fritidssamordnare) och Daniel Nilsson (Fastighetschef bitr.) gjort verklighet av folkets önskemål, med hjälp av lokala serviceverkstaden Sölve smedja. En ny badstege finns nu på plats i Tredenborg, närmre bestämt ute på Tredenborgsholmen.

Badstege

Badstege för året runt-bad.

Daniel Nilsson, Ann-Louise Cato och Fredrik Olsson står ute vid Tredenborgs strand en disig kylig februaridag.

Från vänster: Daniel Nilsson, Ann-Louise Cato och Fredrik Olsson.

Badstegen kommer att ligga i året runt. Vi kommer även att skapa sittmöjligheter med bänkbord som kommer på plats inom kort. Ett omklädningsbås kommer också att sättas upp i nära anslutning.

Fredrik Olsson, Verksamhetschef, Fritid och kultur.

Badstegen på Tredenborgsholmen.

Badstegen på Tredenborgsholmen.

Omklädningsbås på stranden med vackra sölvesborgsbilder.

Ett liknande omklädningsbås ska tillkomma.

Senast uppdaterad:

Skriv ut