Sölvesborgs kommun

Näringslivsdag 26 maj

Foto på Sölvesborgsbron och dagens talare.

Näringslivsdagen arrangeras i Sölvesborgs slottslängor den 26 maj.

Äntligen är det dags för Näringslivsdag i Sölvesborg igen! Efter fyra års väntan får vi åter välkomna näringslivet i Sölvesborg med omnejd till den efterlängtade Näringslivsdagen! Det blir en dag fylld av nätverkande och inspiration och en och annan överraskning.

Fredag 26 maj, 2023

Slottslängorna, Sölvesborg

Sölvesborgs näringslivsdag bjuder på massa inspiration som manar till eftertanke. Vad är vår roll som företagare i det samhällsekonomiska kretsloppet? Hur skapar vi skillnad för samhället, näringslivet och individen?

På plats för att lotsa oss rätt genom dagen och inspirera finns Linda Hammarstrand som kan konsten att skapa en attraktiv företagskultur - och ett attraktivt varumärke. Vi möter även Pär Johansson, teaterproducenten, regissören och manusförfattaren som drömde om att bli fotbollsproffs, men istället hamnade på ett vedhuggarjobb tillsammans med utvecklingsstörda.

Dagens konferencier/moderator är Douglas Nordenbelt som inte bara är magiker. Det har även visat sig att han är en fena på att flytta fram positionerna utanför Strandvallsplanen, där han har sitt hjärta, hos Mjällby AIF.

Pär Johansson sitter på en stol i en tom teatersalong.

Pär Johansson. Foto: Per Trané

Pär Johansson

Trots massivt motstånd startade Pär Johansson Glada Hudik-teatern, en teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar sida vid sida. Teatergruppen har gjort stor succé med utsålda turnéer i Sverige, långfilmer och framträdanden i New York. Men framför allt har de fått oss att tänka på fördomar, vilka mänskliga egenskaper vi lägger vikt på och vad det egentligen betyder att vara en fungerande individ och medmänniska. Detta talar Pär Johansson mer om i sin berörande föreläsning.

Pär Johansson har fått flera priser som talare, ledare och för sitt arbete för att skapa ett öppnare samhälle; Kungens medalj 2010, Astrid Lindgrens Världs pris 2011 och Svenska hjältars Årets eldsjäl 2016, för att nämna några.

Linda Hammarstrand klädd i svart/röd skinnjacka och kortklippt blont hår.

Linda Hammarstrand. Fotograf: Stellan Stephenson

Linda Hammarstrand

Linda Hammarstrand målar upp organisationen som en stor stafett där vi har huvudrollen på varsin sträcka. Alla servar. Vi måsta arbeta tillsammans - inte bara samtidigt. Linda är expert på att guida företag och organisationer till en företagskultur som stimulerar, inspirerar och skapar starka varumärken. Vad är första steget mot en sådan kultur? Hur väcker vi motivation hos oss själva och andra? Dessa frågor och många fler får du svar på under hennes föreläsning.

Linda Hammarstrand är utbildad på Disney University i Orlando och även inom internationell marknadsföring vid IHM Business School. Hon har 20 års erfarenhet av HR, kommunikation och utbildning från Stena. Hon har även varit en del av Ledningsgruppen på Clarion Hotels där hon hade den mest fantastiska titeln ”Director of Passion”. Där var hon ansvarig för företagskulturen med målet att göra Clarion Hotel till Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Hon är även grundare av konsultföretaget Culture Academy och en mycket uppskattad föreläsare och utbildare.

Douglas trollar med en kortlek.

Douglas Nordenbelt, konferencier/moderator.

Douglas Nordenbelt

Douglas Nordenbelt är magikern och underhållaren från Sölvesborg som idag är en av landets mest bokade trollkarlar på event och fester. 2018 fick Douglas sitt stora genombrott efter hans medverkan i Talang på TV4 där han tog sig till final.

Med sin otroliga fingerfärdighet, sitt sätt att charma och förbrylla en publik, bidrar Douglas till en upplevelse utöver det vanliga. Med hjälp av trolleri och komiska inslag dirigerar Douglas Näringslivsdagen till den bästa möjliga!

Program

  • 11:30 Dörrarna öppnas - Lunchservering
  • 13:00 Stefan Olofsson hälsar alla välkomna
  • 13:15 Pär Johansson
  • 14:15 Mingel/kaffe
  • 14:45 Linda Hammarstrand
  • 15:45 Mingel/kaffe
  • 16:15 Företagspanel med underhållande inslag
  • 17:00 Avslut

Pris

Priset är 400 kr/person (exklusive moms)

Boka

Observera att anmälan är bindande.
» Anmäl dig/er till Näringslivsdagen (e-tjänst) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att boka kommer du att behöva E-legitimation.
Betalning görs med kort eller swish

Arrangör

Näringslivsdagen arrangeras av Näringslivskontoret,Sölvesborgs kommun.

Senast uppdaterad:

Skriv ut