Sölvesborgs kommun

GRATTIS klass 5A på Hjortakroksskolan som gått vidare i Vi i femman!

En bild av en pokal och texten Vi i femman

Vi i femman är frågetävlingen för alla femteklassare.

Idag säger vi stort GRATTIS till klass 5A på Hjortakroksskolan i Sölvesborg! Tidigt imorse överraskades eleverna med nyheten att de var en av åtta femteklassare i länet som gått vidare i årets upplaga av frågetävlingen Vi i femman.

Eleverna i klass 5A kom till skolan denna onsdagsmorgon i tron om att de skulle bli intervjuade av P4 Blekinge om ämnet Tiktok. Men istället blev de grundlurade. Den utsände reportern var egentligen på plats för att avslöja nyheten att de var en av de åtta femteklassare i länet som gått vidare i Vi i femman.

Klassföreståndare Tobias Bergfors var nöjd med "pranket" och förklarade att det tog lite tid för eleverna att smälta nyheten. Om deras chanser att vinna tävlingen svarade han:

Jag tror det kommer gå lysande!

Nu ska barnen få äran att göra upp i årets upplaga av frågetävlingen för alla femteklassare. Innan påsklovet ska klassen resa till Karlskrona för att delta i kvartsfinalen.

Lyssna på radiointervjun

Länk till P4 Blekinge » Här lurar programledaren femteklassarna: Idag släpps årets Vi i femman-klasser: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Vi i femman

Vi i femman är Sveriges Radio och Sveriges Televisions allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet - Sveriges största kunskapstävling. Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963 och 1970 började även SVT sända Vi i femman. I år firar man alltså 60-årsjublieum.

Varje år deltar tusentals klasser från hela landet i Uttagningstävlingen där 200 klasser sedan tar sig vidare till radiotävlingarna i Sveriges Radio P4. Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen.

Senast uppdaterad:

Skriv ut