Sölvesborgs kommun

Än kan vi dansa – se film och musikvideon

Elin och Eve sitter bredvid varandra i en biosalong med varsin ros och bubbel i handen.

Huvudrollsinnehavarna i musikvideon Än kan vi dansa. Elin Sjöholm och Eve Klinteberg kom på premiären.

Under Sölvesborgs kulturkalas hade vi premiär på Scala bio av en nyproducerad film och musikvideo, Än kan vi dansa – en påminnelse om att ta tillvara på livet och varandra. Filmen är framtagen av Sölvesborgs kommun med syfte att sätta ljus på åldrandet. I skrivande stund har videon fått över 4 000 visningar på YouTube.

Elin och Eve som bor på Sölvesborgs särskilda boenden, är två av huvudrollsinnehavarna i denna musikvideo och fick under premiären uppleva något alldeles speciellt. Röda mattan var utrullad för dem och de fick njuta av publikens jubel från första parkett. I filmen är de två av flera personer som får svara på frågan, vad betyder det för dig att leva hela livet?

Än kan vi dansa

Filmprojektet är framtaget av medarbetare i vård- och omsorgsförvaltningen samt arbete- och välfärdsförvaltningen i Sölvesborgs kommun. Syftet är att sätta ljus på åldrandet och rätten att få leva hela livet.

Låten är skriven av Lukas Wägbo, producerad av Lasse Andersson och filmatiserad av Teatersmedjan. I huvudrollerna: Elin Sjöholm, Eve Klinteberg, Violetta Burgos och Svante Augustsson. Övriga medverkande: Sölvesborgs särskilda boenden och seniorer på Duvans mötesplats.

Se musikvideon

Filmen är uppdelad i två delar:
Del 1: Intervjuer på stan om att leva hela livet (ca 7 min).
Del 2: Musikvideon Än kan vi dansa (ca 5 min)

Filmproduktion: Än kan vi dansa är producerad av Lasse Andersson och filmatiserad av Teatersmedjan.

En hälsning från Lasse Andersson

En fullsatt biosalong fick också lyssna till en personlig videohälsning från Lasse Andersson som varit med och producerat låten Än kan vi dansa. Och det är inte vilken Lasse Andersson som helst, utan just den Lasse som samarbetat med artister som Joe Cocker, Thomas Ledin, Carola och Björn Skifs. Han är dessutom son till Stikkan Andersson.

Lukas Wägbo  och Christina Nordin står på scen inför en fullsatt biosalong

Lukas Wägbo (låtskrivare) och Christina Nordin hälsade alla välkomna och berättade om bakgrunden till musikvideon.

Lasse Andersson visas på bioduken i en inspelad video.

Lasse Andersson hade skickat en personlig videohälsning.

Extra musikunderhållning med Christina Lindberg

Premiären firades med snittar och mingel. Dessutom fick publiken njuta av ett musikframträdande av country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg som gästade Scala, och blandade sina musikaliska pärlor med livets reflektioner. Christina slog igenom stort med De sista ljuva åren som låg hela 65 veckor på Svensktoppen.

Christina Lindberg sjunger på scalas scen.

Christina Lindberg uppträdde på Scala under premiären.

Visning på kommunens alla särskilda boenden

Under kulturkalaset fick alla särskilda boenden i Sölvesborgs kommun en förhandsvisning av musikvideon, som avnjutits tillsammans med bubbel, chokladpraliner och extra musikunderhållning på alla boenden.

Senast uppdaterad:

Skriv ut