Sölvesborgs kommun

Paradoxen John F. Kennedy – Föreläsning på Sölvesborgs bibliotek 12 december

Bildkollage Bengt Liljegren och John F. K

Bildkollage Bengt Liljegren och John F. Kennedy

Välkommen till Sölvesborgs bibliotek för en föreläsning med författaren Bengt Liljegren som visar fotografier och filmklipp och berättar om John F. Kennedys fascinerande levnadsöde – bortom myterna och dimridåerna. Måndagen den 12 december kl. 18.30. Fri entré.

Paradoxen John F. Kennedy

John F. Kennedy fick bara vara USA:s president i 1 036 dagar innan han mördades i Dallas, men hans status som politisk ikon har bestått. I Bengt Liljegrens nya biografi får vi ett närgånget och kritiskt porträtt av en sammansatt människa vars liv var fullt av paradoxer.

Samtidigt som medierna paketerade Kennedy som sinnebilden för ungdomlig vitalitet led han av allvarliga hälsoproblem som noga hemlighölls. Sin politiska position nådde han genom att utstråla integritet, ändå lät han sig styras av sin maktlystne och skrupelfrie far. Under Kubakrisen 1962 räddade han världen från ett fullskaligt kärnvapenkrig genom sin kyla och intellektuella skärpa. Samtidigt drog han sig inte för att äventyra nationens säkerhet med sina ständiga otrohetsaffärer.

Författaren Bengt Liljegren visar fotografier och filmklipp och berättar om John F. Kennedys fascinerande levnadsöde – bortom myterna och dimridåerna.

Författare Bengt Liljegren

Bengt Liljegren är historiker och författare från Lund. Han har haft stora framgångar med biografier om Karl XII, Alexander den store, Adolf Hitler, Pink Floyd och Winston Churchill. Nu är han aktuell med en levnadsteckning över John F. Kennedy.

Arrangör

Sölvesborgs kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontakt

För frågor kontakta:

Marcus Bernhardsson
Bibliotekarie och kulturarvssamordnare
0456-81 68 63
marcus.bernhardsson@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut