Sölvesborgs kommun

Så såg det ut på invigningen av Sölvesborgs flowtrail

En duktig cyklist hoppar med sin cykel på skogens flowtrail

Invigning av Sölvesborgs flowtrail. Foto: Chris Lanaway

I lördags invigdes Sölvesborgs nya flowtrail på Ryssberget. Många cykelentusiaster hade letat sig in i Ryssbergsskogen för att få hitta sitt flow och köra sitt första åk, eller se på och inspireras av alla duktiga cyklister.

Torbjörn och Karolina klipper bandet mitt i den vackra skogen.

Torbjörn och Karolina klipper bandet.

Nu är bandet klippt

Bandet klipptes av Torbjörn Olsson från Sölvesborgs cykel och sportklubb tillsammans fritids- och kulturnämndens ordförande Karolina Widerberg. Fredrik Olsson som är fritidschef i Sölvesborgs kommun modererade evenemanget och intervjuade bland annat Philip Fagerbergfrån Ride and develop som utvecklat och byggt banan.

En 12 årig kille testar cykelbanan och ser fokuserad ut.

Längtan var stor att få testa banan hos många.

Många glada barn på banan

Bland några av de första att prova banan fanns det flera erfarna och duktiga cyklister på plats varav många medlemmar i cykelklubben. Det fanns också flertalet barn och ungdomar som längtat efter invigningen, och som inte var rädda för att ta ut svängarna.

En flowtrail med allt i ett

Flowtrailen är 1,3 km lång och byggd som en mjuk berg- och dalbana likt en 2-i-1 bana. Du kan välja att cykla på den enklare delen och följa de mjuka behagliga svängarna. Söker du mer action och är mer erfaren kan du utnyttja bananas fulla kapacitet och utmana dig själv i alla hopp som följer parallellt.

Cyklister kommer cyklades på rad i högt tempo.

Flowtrail. Foto: Chris Lanaway

Ska drivas av Sölvesborgs cykel och sportklubb

Flowtrailen är maskinbyggd och utvecklad av Ride and Develop som är proffs på alla typer av ledbyggnation. Banan ägs och drivs av Sölvesborgs Cykel och Sportklubb. Flowtrailen är öppen för alla.

Bildspel

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna. Samtliga bilder är tagna av fotograf Chris Lanaway.

Foton: Chris Lanaway

Senast uppdaterad:

Skriv ut