Sölvesborgs kommun

Sölvesborg står värd för Blekinges första Parasport Camp den 2-3 september

Personer med olika funktionsvariationer tränar och gympar

Sölvesborg står värd för Blekinge Parasport Camp

Det finns en idrott för alla, det ska bevisas när man för första gången arrangerar Blekinge Parasport Camp! Under två dagar, fredag till lördag den 2-3 september, står Sölvesborg värd för en idrottshelg till glädje för personer med olika funktionsvariationer.

Fredagen den 2 september tillägnas helhjärtat åt särskolorna i Blekinge/Kristianstad och är enbart för inbjudna deltagare. Under lördagen den 3 september däremot hälsas alla välkomna som är nyfikna på parasport eller vill prova på någon av de olika aktiviteter som erbjuds. Syskon och övriga familjemedlemmar får gärna följa med.

Drop in lördag kl. 10-14

Ingen anmälan krävs till lördagen utan det blir drop in där deltagaren själv bestämmer vad man vill göra. Alla aktiviteter är gratis.

Svarta Led

Svarta Led idrottscenter blir ett huvudnav för arrangemanget och där hittar man flertalet aktiviteter såsom skytte, OCR och discgolf.

Besök av Peter Ojala – lagkapten för Svenska kälkhockeylandslaget

På Svarta Led Idrottscenter kan du även ta chansen att prova på kälkhockey. Peter Ojala (lagkapten för Svenska kälkhockeylandslaget) är en av Sveriges bästa kälkhockeyspelare och finns på plats för att visa och ge tips.

Valjeviken och Stall Bokeslätt

Blekinge Parasport Camp fortsätter utanför Svarta Leds gränser och deltagare välkomnas även till Valjeviken som erbjuder aktiviteter som boccia, handboll och simning. På Stall Bokeslätt kan man prova på att rida.

Se hela programmet

Programmet och mer info om Blekinge Parasport Camp hittar du på » www.solvesborg.se/bpc

Arrangör

Ett flertal idrottsföreningar från Sölvesborg, Kristianstad och Karlskrona medverkar under dagarna. Som huvudarrangör för projektet står Svarta Leds Idrottscentrum/Sölvesborgs kommun, RF/SISU Blekinge, Blekinge Parasportförbund och Valjeviken. IF.

Senast uppdaterad:

Skriv ut