Sölvesborgs kommun

Budget- och skuldrådgivning i oroliga tider

Bild

Sölvesborgs kommun erbjuder kostnadsfri rådgivning genom vår Budget och skuldrådgivare.

Höjda el- och drivmedelspriser, ökade matpriser och en stigande inflation oroar många svenskar just nu. Saknar du någon att prata med om din ekonomiska situation i dessa tider? Är du stressad över din privatekonomi och rädd att pengarna inte ska räcka till? Det finns kostnadsfri rådgivning att få genom vår Budget och skuldrådgivare på Sölvesborgs kommun.

När omvärldsläget har försämrats är det extra viktigt att se över och ha kontroll över sin privatekonomi. Finns det en fungerande budget? Finns det kostnader som nu har blivit för svåra att betala? Vilka utgifter ska jag prioritera? Det finns en uppsjö av orosmoln och frågor som nu blivit allt mer viktiga att hantera och besvara.

Budget och skuldrådgivning kan du få i den kommun du är folkbokförd i, det är en lagstadgad service enligt socialtjänstlagen. Rådgivningen är kostnadsfri och vi som arbetar med de här frågorna har tystnadsplikt.

Det är fortfarande förvånansvärt många som inte vet att kommunen har denna lagstadgade service säger Sandor Bolla, Budget- och skuldrådgivare.

Jag vill verkligen förmedla att det finns något att göra med en ansträngd ekonomi. Genom att göra upp en budget för hushållet får man kontroll på vad pengarna används till vilket faktiskt kan få människor att komma till insikt och ändra vissa konsumtionsbeteende.

Vill du boka en tid hos budget och skuldrådgivningen?

Du bokar en tid för ett personligt möte hos budget och skuldrådgivaren genom att ringa eller maila. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Blivande förälder?

En ny medlem i familjen innebär att privatekonomin kan förändras och det är en bra tid att öka på kunskaperna. Finansinspektionen har en hemsida som heter Ditt barn och dina pengar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och här hittar du information som kan vara till nytta när familjen växer.

Senast uppdaterad:

Skriv ut