Sölvesborgs kommun

Högt tryck på parkeringsplatser vid badstränderna

En parkeringsskylt med tillhörande tilläggstavla som med en pil hänvisar åt vänster.

Vi ber er att planera, tänka igenom, och om ni måste åka bil, att parkera med förstånd vid ert strandbesök. Foto: Sölvesborgs kommun.

Om ni har möjlighet att gå, cykla, åka kollektivt eller att samåka flera sällskap i en bil istället för flera till stranden för att underlätta både för er själva och andra så gör gärna det.

I takt med att sommaren nu blir varmare kommer alltfler människor som vill svalka sig vid havet till badstränderna. I likhet med tidigare år är parkeringsmöjligheterna vid badplatserna begränsade, och felparkerade bilar kan vara en trafikfara. Om det skulle hända en olycka på stränderna eller i närområdet kan även Räddningstjänsten förlora i sammanhanget dyrbara minuter eller helt hindras från att komma fram på grund av felparkerade bilar, vilket i värsta fall kan få förödande konsekvenser.

Räddningstjänsten och Polisen har uppmärksammat problemet och kommer under sommaren att övervaka situationen. Du kan få parkeringsböter om du parkerat ditt fordon felaktigt. Det är till exempel parkeringsförbud längs stora delar av Sandviksvägen.

Det finns flera privata aktörer som erbjuder cyklar till uthyrning, och Blekingetrafiken som har hand om kollektivtrafiken i regionen stannar med sina bussar en gång i timmen stora delar av dygnet i närheten av flera av badplatserna. Det går även bra att ta med hund på bussen, om du tänkt att besöka någon av våra hundbadplatser. Barnvagn går också bra att ta med på bussen, men inte cykel.

Missa inte heller att det finns sex olika stränder som Sölvesborgs kommun har hand om under säsong, på de mindre badplatserna kan det vara färre badgäster.

Vi ber er att planera, tänka igenom, och om ni måste åka bil, att parkera med förstånd vid ert strandbesök.

Tack för er förståelse och visad hänsyn!

Senast uppdaterad:

Skriv ut