Sölvesborgs kommun

Ny webbplats och grafisk identitet för Furulundsskolan

Bild

Vi lanserar en ny webbplats!

 Välkommen till en ny Furulundsskola! Vi har uppdaterat både vår grafiska identitet och vår webb-plats. Vi hoppas det ska bli lättare för dig att hitta information om vad vi erbjuder. Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat där elever och kunskap står i centrum.

Modern webbplats med fokus på dig som söker till gymnasiet

Välkommen till vår nya webbplats som är modern och tillgänglig oavsett om du använder dator, surfplatta eller mobil. Du hittar till webbplatsen på många olika sätt:

Samtidigt som vi behåller samma adress så tydliggör vår nya webbplats att vi sedan årsskiftet 2021- 2022 är en del av Sölvesborgs kommuns organisation.

Att du som står inför ett av de viktigaste valen i livet, gymnasiet, ska ha lätt att ta del av vår information om utbildningar och möjligheter har varit i fokus under arbetet med att lansera en ny webbplats, säger Roger Svanberg, verksamhetschef för gymnasieskola i Sölvesborgs kommun.

Utveckling och design av den nya webbplatsen har gjorts av webbyrån Consid.

Hitta rätt lätt genom våra nya ingångar

Vi har gjort om de olika ingångarna du kan välja på i menyn för att det ska bli lättare att hitta rätt.

  • Utbildningar: Här hittar du information om alla våra olika program men även vad du kan välja vid individuella valet
  • Välja Furulund: Här hittar du många anledningar till att välja oss och hur du gör för att besöka oss genom prova-på-dag (skuggning) eller vid öppet hus
  • Om Furulund: Här hittar du information om exempelvis Teknikcollege, nationell idrottsutbildning (NIU) för fotboll, Ung Företagsamhet (UF) och kontaktuppgifter till oss på skolan
  • Elev på Furulund: Här hittar du som elev nyttiga länkar till olika plattformar du kan behöva under din skoltid

Utöver den fasta informationen har vi även nyheter, kalender och hitta snabbt- länkar på vår nya startsida.

Du får gärna fylla i formuläret nedan om du vill dela dina tankar om vår nya webbplats:
Samtycke
Samtycke

Jag/vi medger att informationen jag/vi lämnat får lagras och bearbetas i register av Sölvesborgs kommun. Personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR (Dataskyddsförordningen The General Data Protection Regulation), med rätt att begära utdrag och rättelse.

Uppdatering av visuell identitet

Nya färger, typsnitt, grafiska element och en uppdaterad design av symbolen finns att hitta i Furulundsskolans nya grafiska särprofilering. Även i arbetet med ny grafisk identitet var det viktigt att skapa samhörighet till kommunens varumärke.

Sölvesborgs kommun anlitade reklambyrån Bravissimo för att ta fram den nya grafiska särprofileringen och dess mallar.

Så här såg vi ut tidigare:

Så här ser vår nya symbol ut:

Succesiv övergång till nya grafiska identiteten

Förändringarna börjar redan nu synas i digitala kanaler, så som på nya webbplatsen och i sociala medier. Implementeringen av profilen i trycksaker, profilprodukter och skyltar sker efter hand av både miljömässiga och ekonomiska skäl.

Senast uppdaterad:

Skriv ut