Sölvesborgs kommun

Vänortsbesök från Malbork

Stadshuset

Vi flaggar för vänortsbesök av Malbork

Vi har just nu vänortsbesök från Malbork som ligger i Polen, vilket gör att vi idag och imorgon flaggar med Polens nationalflagga på Stadshuset. Vid vänortsbesök knyts kontakter och båda vänorterna berättar om respektive kommuns utvecklingsområden. Vi inspirerar varandra och delar värdefulla erfarenheter.

I slutet av förra året var tjänstemän och politiker från Sölvesborgs kommun på besök i kommunens vänort Malbork som ligger i Polen. Den här veckan är det Malborks tjänstemän och politiker som är på besök hos oss i Sölvesborg för att fortsätta den dialog som startades då.

Idag, tisdag 14 juni, och imorgon, onsdag 15 juni, flaggar vi med Polens nationalflagga på Stadshuset. Det påverkar inte Rådhusets flaggning.

Vår vänort Malbork

Malbork är sedan slutet av 1998 Sölvesborgs vänort i Polen. Staden ligger cirka 70 km från Gdynia och har cirka 40 000 invånare.

Malbork är speciellt känt för en stor riddarborg som började byggas under 1200-talet. I denna borg finns också ett intressant museum. Den ingår i världsarvslistan. Borgen lär vara en av de största tegelborgarna i Europa. Bland större industrier kan nämnas: linväveri, sockerbruk, pastafabrik, textilindustri och fläktfabrik.

Senast uppdaterad:

Skriv ut