Sölvesborgs kommun

Historiskt resultat för Sölvesborg när Svenskt näringsliv presenterar sin årliga enkät

Medarbetare från näringslivskontoret

Näringslivschef Stefan Olofsson tillsammans med Sanna Persson och Sara Dahlberg från näringslivskontoret.

Det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i Sölvesborgs kommun hamnar på 4,2 vilket är det historiskt bästa för en kommun i Blekinge. Detta visar Svenskt näringslivs årliga enkät som besvarats av företagare.

I veckan presenterade Svenskt näringsliv sin årliga undersökning av det lokala företagsklimatet. Runt ett 100-tal företagare har besvarat enkäten i Sölvesborg.

Sölvesborgs kommun får 4,2 i det sammanfattande omdömet över hur bra det är att driva företag i Sölvesborg. Det är en förbättring från 3,9 förra året och det är också första gången en kommun i Blekinge hamnar över 4,0. Genomsnittet för alla landets kommuner ligger på 3,4 i betygsskalan.

Frågorna har gällt bland annat hur man upplever mobil- och bredbandsnät, allmänhetens och politikernas attityder, brottslighet och otrygghet, tillgång till relevant kompetens, dialog med kommunens beslutsfattare och kommunens service och bemötande.

Resultatet gör att Sölvesborgs kommun hamnar på 14:e plats av landets 290 kommuner och även på topp 10-listan över kommuner som förbättrat sitt betyg mest i landet under den senaste tioårsperioden.

Ett smickrande kvitto på att teamet på näringslivskontoret och övriga involverade avdelningar i kommunen arbetar med rätt saker och skapar förutsättningar för företag att utvecklas eller etablera sig i Sölvesborg. Vi tillsammans!

Stefan Olofsson, näringslivschef Sölvesborgs kommun

På frågan om hur företagsklimatet kan förbättras ytterligare nämner företagarna bland annat fler bostäder, minskad brottslighet och ökad trygghet samt ökad samverkan mellan skola och näringsliv.

Hela resultatet finns på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt näringsliv släpper rankingen 28 september 2022.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut