Sölvesborgs kommun

Konstexplosion 15-18 april i Sölvesborg

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Du behöver inte åka ända ned till Österlen för att uppleva konst. Under påskhelgen den 15-18 april bubblar Sölvesborg av kreativitet när konstnärer, caféer med mera över hela vår fina kommun öppnar upp och lockar till besök på temat konst!

Program

Ta en titt i vårt program, Konstexplosion 2022. Här har vi samlat information om öppna gallerier, konst och konsthantverk, sevärdheter, utflyktsmål och annat att göra under påskhelgen. En nyhet för i år är alla de aktörer på landsbygden i Sandbäck som bjuder på aktiviteter för alla åldrar. Det bjuds även på konst, pyssel och fotoutställning i Slottslängorna och mycket mer.

Påskaktiviteter i Sandbäck

Kom till mysiga Sandbäck, och ta gärna med barnen, på varje stopp finns det papper och kritor för teckningssugna barn som kommer att följas upp med ett digitalt vernissage. San Lundberg Art visar måleri och keramik. Börjessongården öppnar loppis och pop-up café, samt konstutställning med Eva på Att leva”. Här kan du också prova på att dreja och modellera i lera. Under påskafton (lördag) tar Bettan och Anna med dig på en tur med häst och vagn om du vill. Stina Helmersson, journalist och författare från Sandbäck visar föremål och berättar historier från bonde och hushållskulturen. Saloon Longhorn håller öppet under hela helgen och erbjuder tipspromenad och påskjakt för barn (fredagen), mat och fika i westernmiljö. Frida på Staxgård och Möllekulla länsmansgård håller också öppet. » Läs mer.

San Lundberg.

Stina Helmersson

Slottslängorna

I slottslängorna erbjuds en påskig pysselbuffé med Caroline Malmsjö (drop-in). Det dukas även upp med konst i Glashyttan med utställare: Gerd Hector, Alexandra Melander, Miro Pintaric och Karin Howding.
I slottslängorna kan du också beskåda "Konstskaparna!" - framtidens konstnärer, en utställning skapat av barn och unga i åldern 9-19 år. I Slottslängorna finner du även konst- och fotoutställningar. » Läs mer om Påskpyssel, Konst i Glashyttan, Konstskaparna, Per-Olof Swedmark, Ingrid Andersson Himmelstad, Anna Forsberg

Brygghuset Café & Art

Brygghuset Café & Art

Under påskhelgen blir det premiäröppning på Brygghuset Café & Art i Krokås. Här kan du njuta av skön stämning, frasiga våfflor, mat och dryck. Det blir även livemusik, konst och hantverk från Lerbruket, Hanna Emenius, Filippa Richter, Jani Kaski, Linda Niklasson. » Läs mer

Övriga medverkande

Utöver de aktörer som beskrivs ovan bjuder Konstexplosion även på följande:

 • Annas växthus, Galleri och Konsthantverksbutik » Läs mer
 • Öppet Hus på Tingshuset och Borremuseum » Läs mer
 • Marie Isaksson, Sölvesborgs konsthall » Läs mer
 • Mohammed Abdel Fattah, Fotoutställning » Läs mer
 • Simon Berg, Konstutställning » Läs mer
 • Kulturarvet i byrålådan, Vita Boden i Nogersund » Läs mer
 • Världen är vår – Påskutställning på kärleksstigen » Läs mer
 • Pepes garage: Foto och måleri » Läs mer
 • Konst i stadens skyltfönster » Läs mer
 • Digitala konstnärsporträtt: Gerd Hector och Alexandra Melander » Läs mer
 • Försäljning av tidningar och böcker på Sölvesborgs bibliotek » Läs mer
Tavla i akryl, abstrakt landskap.

Konst av Simon Berg.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad:

Skriv ut