Sölvesborgs kommun

Efterlängtad lekplats i Mjällby redo för lek

Barn som gungar. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu börjar den nya lekplatsen i Mjällby att byggas. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu har Sölvesborgs kommun delvis färdigställt den lekplats i Mjällby mellan östra och västra Parkvägen som började byggas i höstas. Lekredskapen är besiktigade och godkända, vilket innebär att ni är välkomna med era barn för att komma hit och leka!

Det som återstår innan lekplatsen är helt klar är montering av belysning och plantering av växter. Preliminär officiell invigning av lekplatsen är planerad till våren 2022.

Vi har bevarat en del av den befintliga växtlighet som redan finns här, så att barnen kan klättra, springa runt och bygga kojor bland träden och i buskarna.

Arbetsnamnet har varit ”Djungel-lekplatsen”, och vi hoppas att den ska inspirera till många roliga lekar och bidra till gemenskap bland barnfamiljerna i närområdet.

– Sölvesborgs kommuns samhällsbyggnadschef Anders Wanstadius

Här hittar ni den ungefärliga platsen för den nya lekplatsen i Mjällby på en karta (Google maps). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lekplatsen har ett staket som inhängnar området, kom ihåg att stänga grinden efter er. Vi ber er även att respektera att lekplatsen inte är menad att vara hundrastgård. Det finns två hundrastgårdar i Sölvesborgs kommun. Den ena ligger vid korsningen Per Olsgränd-Brunnsgatan och den andra intill Snapphanegatan.

Lokala regler och lagar som berör dig som är hundägare hittar du på den här länken.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut