Sölvesborgs kommun

Efterlängtad lekplats i Mjällby börjar nu byggas

Barn som gungar. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu börjar den nya lekplatsen i Mjällby att byggas. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu har Sölvesborgs kommun börjat bygga den nya lekplats i Mjällby som sedan en tid tillbaka varit planerad här. Lekplatsen kommer att ligga mellan östra och västra Parkvägen och innehålla bland annat linbana, hinderbana och klätternät.

Ytan där den nya lekplatsen kommer att ligga är idag förhållandevis tom, men vi kommer att ta tillvara på en del av den växtlighet som redan finns här, så att barnen kan klättra, springa runt och bygga kojor bland träden och i buskarna.

Arbetsnamnet har varit ”Djungel-lekplatsen”, och vi hoppas att den ska inspirera till många roliga lekar och bidra till gemenskap bland barnfamiljerna i närområdet. Arbetsnamnet har sin grund i både typen av aktiviteter som kommer att finnas på lekplatsen och de nya, mer naturnära materialen vi kommer att använda. Självklart kommer lekplatsen att uppfylla dagens krav på bland annat säkerhet.

– Sölvesborgs kommuns samhällsbyggnadschef Anders Wanstadius

Preliminär officiell invigning av lekplatsen är planerad till våren 2022. Vissa delar kan komma att bli färdiga och öppnas redan innan dess, men tänk på att invänta besked från kommunen om att det är okej att börja vara på lekplatsen, innan ni leker här.

Under tiden som vi bygger lekplatsen ber vi både stora och små medborgare att hålla avstånd från arbetsområdet, och om överseende med eventuellt buller och begränsad framkomlighet.

Här hittar ni den ungefärliga platsen för den nya lekplatsen i Mjällby på en karta (Google maps). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut