Sölvesborgs kommun

Fritid- och kulturnämndens ordförande Rolf Hans Berg har avlidit efter en tids sjukdom

Bild

Rolf Hans Berg, Fritid- och kulturnämndens ordförande

Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet att vår ordförande i Fritid- och kulturnämnden, Rolf Hans Berg har avlidit efter en tids sjukdom.

Under kvällen den 26 oktober somnade Rolf Hans in på Karlskrona sjukhus för att inte vakna igen.

Rolf Hans var en oerhört driven person, inte bara inom politiken, utan också i föreningslivet där han under åren engagerat sig mycket i föreningar som PRO och Facklan. Bland annat var har mycket delaktig i att bygga upp det nya fiskemuseet i Hällevik vilket bland annat uppmärksammar Sölvesborgs kommuns kulturarv som fiskesamhälle.

- I sin politiska gärning åstadkom Rolf Hans mycket inom sitt område säger Louise Erixon (SD), Kommunstyrelsens ordförande. Bland annat har han stått i bräschen för att öka de kommunala resurserna för de uppskattade föreläsningarna på biblioteken, att tillgängliggöra kommunens kulturella verk för kommuninvånarna och för satsningarna på kulturarvsfrågorna – inte minst genom en Sverigeunik rekrytering av en kommunal kulturarvssamordnare. Det förslag som nu ligger för beslut om halvering av terminsavgiften på musikskolan är också en fråga som Rolf Hans genom sitt engagemang möjliggjort. Musikskolan och att den nu breddas med teater och därmed blir en kulturskola, var en av Rolf Hans stora hjärtefrågor.

Idag flaggar kommunen på halvstång för att hedra Rolf Hans och hans minne. Våra tankar går till hans närmaste familj.

- Det är med stor sorg som vi mottog informationen om Rolf Hans frånfälle i morse. För mig var han inte bara en kompetent politiker och partikamrat, utan också en person som jag betraktade som en mycket nära vän. Än i det allra sista kämpade Rolf Hans i sitt engagemang och sitt uppdrag - trots att han var så sjuk. Och det säger ganska mycket om honom som person. Han var mycket viljestark och envis men framförallt godhjärtad. Vi kommer att sakna honom obeskrivligt mycket, avslutar Louise Erixon.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut