Sölvesborgs kommun

Prisbelönta författaren Kristina Sandberg kommer till Sölvesborg den 31 oktober

Fotoporträtt av författaren Kristina Sandberg

Författaren Kristina Sandberg

Kristina Sandberg är författaren som tilldelats Augustpriset, Selma Lagerlöfs litteraturpris och mer därtill. Söndagen den 31 oktober gästar hon Sölvesborgs kulturkalas i ett författarbesök på Sölvesborgs bibliotek. Kristina har sällskap av pianisten Birgitta Henriksson som sätter tonerna till hennes berättelse som hon delar med oss denna kväll.

Kristina befann sig mitt i den framgångsrika karusellen som många författare drömmer om, när två smärtsamma livsomvändande händelser sker i hennes liv. Hennes pappa gick hastigt och oväntat bort, samtidigt som hon får beskedet att hon har bröstcancer. Som en del av bearbetningen skrev Kristina hennes första självbiografiska bok, En ensam plats.

Söndag 31 oktober, kl. 17.00

Sölvesborgs bibliotek Lärcentrum.
OBS! Ingång från bibliotekets långsida (ej huvudentrén).
Fri entré.
Begränsat antal platser.

Författaren Kristina Sandberg

Kristina Sandberg är författare, litteraturkritiker i Svenska Dagbladet och undervisar i Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet i Växjö. År 2016 rider Kristinas liv på vågen av framgångarna med boken Liv till varje pris, hon har tilldelats Augustpriset och är en av landets mest efterfrågade författare. Hon vet att hon måste ta vara på den här tiden fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen till utmattning. Knölen hon känner i bröstet har hon inte riktigt tiden till att undersöka. Det är just där och då som hon hastigt förlorar sin pappa. Kort därpå får hon beskedet att hon drabbats av aggressiv bröstcancer.

Som en del i bearbetningen och rädslan att dö från sina barn skriver Kristina boken "En ensam plats". Denna kväll får du höra Kristinas högst personliga berättelse, berättad med egna ord.

Svartvitt foto av musikern Birgitta Henriksson

Musikern Birgitta Henriksson

Med sällskap av pianisten Birgitta Henriksson

Vid Kristinas sida finns Birgitta Henriksson som är pianist med rötterna i Hälsingland. Birgitta examinerades från Kungliga Musikhögskolan 2001 och är en frilansande musiker inom flera olika stilar och genrer. Birgitta har bl. a medverkat i Riksteaterns uppsättningar "Vi som bor här" och "Domedagen - en trallvänlig talkshow" och har hörts i turné tillsammans med Stefan Sundström.

Sölvesborgs kulturkalas

Detta arrangemang är en del av Sölvesborgs kulturkalas.
Länk >> Här kan du se hela programmet.

Senast uppdaterad:

Skriv ut