Sölvesborgs kommun

Friluftslivets år 2021 – oktober månad

Vatten rinner ned från en liten bäck, ute i skogen.

Skinsagylet naturreservat i norra delen av Ryssberget.

2021 är det friluftslivets år och vi vill gärna ge dig lite inspiration till utomhusaktiviteter i Sölvesborgs kommun. Handen på hjärtat, hur många av våra naturreservat har du besökt? Säger namnet Skinsagylet dig någonting? Om inte, då tycker vi att det är dags att du upptäcker detta fina naturreservat.

Besök Skinsagylets naturreservat – tävla och vinn ett stormkök

Häng med i vår tävling samtidigt som du upptäcker våra fina naturreservat i kommunen. Har du någonsin besökt Skinsagylet naturreservat i de norra delarna av Ryssberget? Området utgörs av en brant sprickdal, på den 2,5 km långa strövvänliga vandringsleden finner du en utsiktspunkt med milsvid vacker vy över Pukaviksbukten. Leta upp "Månadens friluftsfråga" och skicka in ditt tävlingsbidrag till oss, så är du med i tävlingen om att vinna ett stormkök!
Länk >> mer information om tävlingen

Två unga asitiska tjejer ligger i ett tält och lagar mat med stormkök.

Tävla om att vinna ett stormkök.

En skylt som det står naturreservat på, står i bokskogen.

Sölvesborg har 14 st naturreservat.

Besök Kaninholmen

Visste du att Kaninholmen fått en tillgänglighetsanpassning i form av en spång, flera sittmöjligheter, ramp och vändplats? Spången är belagd på den västra sidan om ön, vilket gör att besökaren får en hänförande panoramautsikt ut över Sölvesborgsviken och staden, med en fantastisk eftermiddags- och kvällssol.
Här finns grillplatser om du vill ta picknickorgen med dig! Du når Kaninholmen från mitten av Sölvesborgsbron.

En spång i trä leder från Sölvesborgsbron ut på den lilla ön.

Nu kan fler njuta av Kaninholmen.

Det finns gott om sittplatser på Kaninholmen.

Testa din fiskelycka

Grundsjön

I Sölvesborg finns det möjlighet att fiska både i havet och i Grundsjön, uppe på Ryssberget vid den skånska gränsen. Runt hela Grundsjön ligger flytbryggor samt en brygga som är särskilt tillgänglighetsanpassad. Grundsjön är öppet för fiske mellan datumen 1/5 fram till 31/12. Fiskekort kan du köpa på ifiske.se eller lösa ut i en automat vid sjön.

Havsfiske

I Sölvesborgs kommun finner du det bästa havsfisket iNorje Gryt, Hällevik, Kråkenabben, Björkenabben, Sillnäs udde, Tredenborg och Valjeviken.

En flytbrygga vid en sjö.

Grundsjön. Foto: Kenneth Hellman

Fototävling på Instagram – dela dina bästa tips

Hur njuter du av naturen på bästa sätt? Dela gärna dina bilder, tagga med #mittsolvesborg och #luftenarfri, då inspirerar du fler att komma ut och är med i vår utlottning om priser.
>>Länk till mer information om fototävling.

Dela dina friluftsupplevelser under 2021 och inspirera andra

Friluftslivets år i Sölvesborg

Vill du ha fler tips på aktiviteter och vackra naturområden att besöka i Sölvesborgs kommun? Vi har samlat våra bästa tips till dig!
>>Länk till Friluftslivets år i Sölvesborg.

Senast uppdaterad:

Skriv ut