Sölvesborgs kommun

Kith Mårtensson tar över som kommunalråd efter Paul Andersson

Profilbild på Kith Mårtensson

Kith Mårtensson (M) kommunstyrelsens vice ordförande tillika kommunalråd.

Från och med 1 oktober är Kith Mårtensson kommunalråd i Sölvesborgs kommun tillsammans med Louise Erixon. Kith ersätter Paul Andersson som valt att avsäga sig sitt uppdrag som vice ordförande i kommunstyrelsen tillika kommunalråd.

Louise Erixon som representerar Sverigedemokraterna är under nuvarande mandatperiod kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun. Vid sin sida har hon haft Paul Andersson från Moderaterna som vice ordförande. Paul lämnar nu sitt uppdrag som vice ordförande och ersätts av Kith Mårtensson från Moderaterna.

Kith kommer sitta kvar som ordförande för Barn- och utbildningsnämnden men slutar sin civila anställning för att arbeta med politik på heltid. Kith sitter även med i kommunfullmäktige.

Jag ser fram emot att arbeta mer med den övergripande politiken i Sölvesborgs kommun och jag kommer fortsätta arbetet som Paul startat med att sätta moderata avtryck i våra beslut säger Kith Mårtensson.

Paul Andersson kommer sitta kvar som ordförande i Gymnasienämnden fram till årsskiftet då den upphör. Utöver det tar han över som ersättare i kommunstyrelsen efter Kith.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut