Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommun polisanmäler stöld av värdesaker på ett av kommunens särskilda boenden

Uppdatering 28 september att en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg är gjord som ett allvarligt missförhållande.

Det har skett en stöld i ett värdeskåp på ett av kommunens särskilda boenden. De drabbade boende och anhöriga är informerade om händelsen. Kommunen har polisanmält stölden.

Uppdatering 2021-09-28. Anmälan till IVO är gjord

Omsorgschef Annelie Kjellström har bedömt händelsen som allvarligt missförhållande och en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjordes 28 september. Anmälan förändrar inte förloppet i sig, det är fortfarande en intern utredning som görs för att hitta de bakomliggande orsakerna och vad som behöver göras för att säkerställa att något liknande inte händer igen. Utredningen kommer delges IVO när den är klar, inom två månader.

Boende drabbade av stöld

Det är tolv av de boende på ett av kommunens särskilda boenden som är drabbade av händelsen. Totalt har cirka 7 000 kronor försvunnit och de boende kan ansöka om ersättning av kommunen för värdet av det som försvunnit.

Jag beklagar det som har hänt. Vi ser väldigt allvarligt på händelsen och har polisanmält det. Vi arbetar även med att säkerställa att det som skett inte ska få hända igen, säger Annelie Kjellström förvaltningschef för omsorgsförvaltningen.

Utifrån en lex-Sarah rapport som skrivits av verksamheten ska man utreda den pågående händelsen.

Genom att utreda det som inträffat får vi kunskap kring om vi har brustit i våra rutiner och vad vi behöver göra för att det inte ska hända igen, säger Kate Olsson, verksamhetschef för särskilda boenden.

Senast uppdaterad:

Skriv ut