Sölvesborgs kommun

Sölvesborg på plats 77 i Svenskt Näringslivs årliga ranking

Bild

Näringslivskontoret Sölvesborg

Sölvesborg hamnar på plats 77 av 290 kommuner i årets ranking från Svenskt Näringsliv.

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Dessa räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.

Sölvesborg hamnar på plats 77 av 290 kommuner i årets ranking. Detta gör att vi klättrar 32 platser i jämförelse med föregående år och är därmed högst rankad i Blekinge. Det är den bästa placeringen historiskt för Sölvesborgs kommun. Sölvesborg är även den 4e bästa klättraren över de senaste 10 åren i Blekinge.

Vi som jobbar med näringslivsfrågor i Sölvesborgs kommun är oerhört glada, stolta och ödmjuka över placeringen säger Stefan Olofsson, näringslivschef. Detta pris är ett resultat av att vi arbetar tillsammans i kommunen. Tillsammans med företag, politiker och tjänstemän gör vi detta möjligt.

Hela rankinglistan och information om undersökningen hittar du på Företagsklimats hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut