Sölvesborgs kommun

Friluftslivets år 2021 – september månad

Två unga asitiska tjejer ligger i ett tält och lagar mat med stormkök.

Besök Hjärthalla naturreservat och tävla om att vinna ett stormkök.

2021 är det friluftslivets år och vi vill gärna ge dig lite inspiration till utomhusaktiviteter i Sölvesborgs kommun. Hur många av våra naturreservat har du besökt, handen på hjärtat? Har du exempelvis varit i Hjärthalla naturreservat? Om inte, då tycker vi att det är dags, häng med i vår tävling samtidigt som du upptäcker våra fina naturreservat i kommunen.

Grönskande ormbunkar täcker marken under bokträden.

Hjärthalla naturreservat

En skylt som det står naturreservat på, står i bokskogen.

Sölvesborg har 14 st naturreservat.

Besök Hjärthalla naturreservat – tävla och vinn ett stormkök

Har du någonsin besökt Hjärthalla naturreservat som du finner på den södra delen av Hjärthalla/Mörby backe? En stig leder upp till Hjärthallas topp 60 meter över havet, med utsikt österut mot det vidsträckta jordbrukslandskapet. Du tar dig hit från Mörby, eller från Grammahagsvägen i Sandviken.
Leta upp "Månadens friluftsfråga" och skicka in ditt tävlingsbidrag till oss, så är du med i tävlingen om att vinna ett stormkök!
Länk >> mer information om tävlingen

En logotype i somriga färger föreställande människor som utöver friluftsaktiviteter med texten Blekinge Adventure Festival.

Blekinge Adventure Festival 3-5 september 2021.

Tre röda syltburkar är fint placerade ute i grönskande skog

Blekinge Gårdsbutiksrunda går av stapeln den 11-12 september

Besök Blekinge adventure Festival 3-5 september

Blekinge Adventure festival är ett helt nytt event som arrangeras i Sölvesborgs kommun för första gången. Under 3 dagar kan du prova-på friluftsäventyr på olika platser i kommunen, till exempel kan du yoga ute i naturen, rida islandshästar, eller åka med på en fartfylld båttur och spana efter sälar. Eller varför inte gå en mer stillsam guidad vikingarunda och lära dig mer om äventyrare, Amerikafarare och folkliv i bygden? Hitta en upplevelse som passar dig.
För mer information, länk till >> Blekinge Adventure Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blekinge gårdsbutiksrunda

Ge dig ut på en gårdsbutiksrunda ute på landsbygden. Årets runda går av stapeln den 11-12 september och bjuder på utställare i samtliga fem Blekingekommuner, vi har flera medverkande gårdsbutiker från Sölvesborg. Varför inte slå två flugor i en smäll och göra det till en härlig cykelrunda?
Länk >> Mer information om Blekinge gårdsbutiksrunda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök Kaninholmen

Visste du att Kaninholmen fått en tillgänglighetsanpassning i form av en spång, flera sittmöjligheter, ramp och vändplats? Spången är belagd på den västra sidan om ön, vilket gör att besökaren får en hänförande panoramautsikt ut över Sölvesborgsviken och staden, med en fantastisk eftermiddags- och kvällssol.
Här finns grillplatser om du vill ta picknickorgen med dig! Du når Kaninholmen från mitten av Sölvesborgsbron.

Det finns gott om sittplatser på Kaninholmen.

Fototävling på Instagram – dela dina bästa tips

Hur njuter du av naturen på bästa sätt? Dela gärna dina bilder, tagga med #mittsolvesborg och #luftenarfri, då inspirerar du fler att komma ut och är med i vår utlottning om priser.
>>Länk till mer information om fototävling.

Tips på friluftslivsaktiviteter i Sölvesborg

Vill du ha fler tips på aktiviteter och vackra naturområden att besöka i Sölvesborgs kommun? Vi har samlat våra bästa tips till dig!
>>Länk till Friluftslivets år i Sölvesborg.

Dela dina friluftsupplevelser under 2021 och inspirera andra

Senast uppdaterad:

Skriv ut