Sölvesborgs kommun

Planer på en scensommarfest ställs in

Stortorget är fullt med folk, ett band spelar på en uppbyggd scen.

Det blir ingen scensommarfest som man hoppades på i början av året.

Tidigt i våras tvingades vi konstatera att vår stadsfestival Killebom fick ställas in för andra året i rad på grund av covid-19. Då väcktes idén om att istället arrangera en scensommarfest i september, under förutsättningen att restriktioner och rekommendationer då skulle tillåta detta. Scensommarfesten skulle pågå under 2 dagar och innehålla konserter på Stortorget med mera.

Men det råder fortfarande en osäkerhet kring hur covid-19 kan komma att utvecklas framöver, vi har alla en skyldighet att förhindra smittspridning, och befolkningen är inte fullvaccinerad ännu. Även om vissa restriktioner har lyfts så ser vi på Sölvesborgs kommun inte att det är lämpligt att arrangera ett sådant stort publikt evenemang i dagsläget, och samla så många människor på en och samma plats.

Därför har Näringslivsutskottet i Sölvesborgs kommun beslutat att evenemanget Scensommar inte kommer att genomföras som planerat den 17-18 september. Anledningen är att Sölvesborgs kommun som arrangör inte vill bidra till ökad smittspridning eller uppmana till folksamling. Vi hoppas att våra medborgare har förståelse för detta beslut.

Rikta blickarna mot Blekinge Adventure Festival

Istället kan vi i år glädjas åt en nykomling, nämligen äventyrsfestivalen ”Blekinge Adventure festival”, ett program som erbjuder prova-på friluftsäventyr på olika platser i vår kommun under tre dagar den 3-5 september. För att nämna några exempel kan du prova-på yoga ute i naturen, rida islandshästar, eller åka med på en fartfylld båttur och spana efter sälar. Eller varför inte gå en mer stillsam guidad vikingarunda och lära dig mer om äventyrare, Amerikafarare och folkliv i bygden? Ta gärna tillfället i akt och hitta en annan typ av upplevelse.
För mer information, länk till >> Blekinge Adventure Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Frågor

Vid frågor vänligen kontakta Näringslivsutvecklare Sara Dahlberg.
Telefon: 0456 - 81 60 67
E-post: sara.dahlberg@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut