Sölvesborgs kommun

Boka biljett till guidad tur vid den arkeologiska utgrävningen i Järnvägsparken

Bild

Boka biljetter för att få en guidad tur till utgrävningen i Järnvägsparken.

Genom en guidad tur kan du nu ta del av den arkeologiska utgrävningen i Järnvägsparken. Biljetterna är kostnadsfria och bokas via Nortic, se länk nedan.

Nu påbörjas den arkeologiska utgrävningen i Järnvägsparken och du kan genom en guidad tur ta del av utgrävningen. Syftet med grävningen är att undersöka den sedan tidigare hittade brunnen i grönområdet. Genom denna undersökning hoppas man kunna slå fast om källan har något samröre med S:t Enevoldskulten.

Bakgrund till utgrävningen

Seden med att vallfärda till Sölvesborg under medeltiden, för att besöka S:t Enevalds kapell och heliga källa, var en utbredd sedvänja för några hundra år sedan. Riktigt var denna källa låg har dock debatterats under en lång tid och motioner till kommunfullmäktige har aktualiserat frågan vid några tillfällen. År 2017 producerades den senaste motionen i frågan. Motionärerna var Anders Jönsson (SoL) och Lars Lamberg (L). Kommunfullmäktige biföll denna motion i november 2018 och i augusti utförs alltså denna utgrävning i centrala Sölvesborg.

Utgrävning

Utgrävningen kommer att genomföras under vecka 33 och allmänheten kommer att erbjudas tillträde genom visning av utgrävningen.

Biljetterna är kostnadsfria och bokas via Nortic. Tänk på att inte boka upp fler biljetter än du behöver.
OBS! UPPDATERING Guidade turer söndag 22 augusti är inställda.

>> Länk till Nortics biljettbokning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utgrävningen kommer inte att påverka tillgängligheten till lekplatsen, den kommer att kunna hållas öppen precis som vanligt.

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut