Sölvesborgs kommun

Preliminär indelning för villatomterna och fler marklägenheter i nya området i Mjällby

Nya området i Mjällby, ungefärlig storlek och indelning villatomter juli 2021. Illustration: Sölvesborgs kommun.Förstora bilden

Nya området i Mjällby, ungefärlig storlek och indelning villatomter juli 2021. Illustration: Sölvesborgs kommun.

Nu finns en preliminär indelning som visar den ungefärliga storleken och var gränserna kommer att gå för de nya villatomterna i Mjällby. Områdets väg har också fått ett namn: Trinnestensvägen. Det kan eventuellt bli någon mindre justering efter att den formella avstyckningen av villatomterna gjorts av Lantmäteriet, men ungefär såhär kommer området att se ut enligt nuvarande plan.

Ytterligare ett privat företag, närmare bestämt Sölfwits AB, har köpt mark av kommunen för att bygga marklägenheter i det nya området i Mjällby, precis intill de som just nu byggs av Hörviks fastighets AB.
Sölfwits kommer också att bygga hyresrätter i markplan, 2:or och 3:or. Därför kommer vi inte att få plats med de 19 villatomter som vi tidigare berättat om, utan det blir istället 9 stycken villatomter.

Tomtkön är öppen för villatomterna i Mjällby, de kostar 250 kronor per kvadratmeter och planerad säljstart är under 2021, om tillräckligt intresse finns. Anläggnings- och anslutningsavgifter för t.ex. fiber, vatten, avlopp och el ingår inte.

Kanske är det just här du och din familj ska bygga ert drömhus? Mjällby är den största tätorten på Listerlandet, och passar dig som värdesätter en hög nivå av service, men gärna bor lantligt, utanför Sölvesborgs stadskärna. I Mjällby finns två av kommunens större privata arbetsgivare: Titanx och Lyckeby stärkelse, och här finns ett populärt och ständigt växande handelsområde. I Mjällby är bebyggelsen blandad, här finns villor, marklägenheter och flerfamiljshus.

Förskola och skola

I Mjällby finns förskolan Midhall, och Mjällby är den enda platsen i kommunen utöver centrala Sölvesborg där det finns ett högstadium. Det gör det möjligt för ungdomarna att gå i Mjällby skola från förskoleklass till årskurs 9. Elever från skolorna i Hällevik, Hörvik och Norje kommer till Mjällby i sjunde klass. På Mjällby skola finns också en grundsärskola med årskurs 1–9 som tar emot elever från hela Sölvesborgs kommun och även grannkommunerna.

Fritid och kultur

När förskolan och skolan stängt för dagen är du välkommen till skolgårdens lekplats. Utöver den finns det lekplatser på Ringblomsvägen och på Parkvägen. I Mjällby finns för barn och unga även fritidsgården Fritan som bland annat har en äventyrs- och friluftsgrupp. Här finns ett meröppet biblioteket, vilket innebär att det är tillgängligt även kvällar och helgdagar. I närheten finns också möjlighet att spela fotboll i både flick- och pojklag i Lörby respektive Mjällby.

Nära Sölvesborg och resten av listerlandet

Från Mjällby in till centrala Sölvesborg med bil eller kollektivtrafik via stadsbuss 2 som går en gång i halvtimmen under dagtid tar det cirka 12 minuter. På cykel via gång- och cykelvägen tar det strax under 30 minuter.

Du har nära till de andra byarna på listerlandet via stadsbuss 2 eller i egen bil. Bussen går en gång i halvtimmen dagtid från Mjällby, varannan gång mot Hällevik och Nogersund och varannan mot Hörvik och Krokås. På vissa sträckor finns även gång- och cykelväg.

Senast uppdaterad:

Skriv ut