Sölvesborgs kommun

Skulpturutställning av Sebastian Blomqvist på museigården

Ett vackert sekelskifteshus skapat i wellpapp och kartong med en otrolig finess.

Skulptur i wellpapp av Sebastian Blomqvist.

Området kring Sölvesborgs konsthall och Sölvesborgs museum blir en levande plats i sommar. Ett nytt tillskott i form av en skupturutställning har flyttat in i paviljongen i museigården. Här huserar numera skapelser av konstnären Sebastian Blomqvist. Även Sölvesborgs konsthall och museum håller öppet hela sommaren, gör gärna ett besök!

Museigården – Sebastian Blomqvist

Sebastians konst är skapad av wellpapp och papper, ett tillvägagångssätt han använt i tio år, och som innebär stora friheter i skala och uttryck. Teman pendlar mellan arkitektur, anatomi och abstrakt form. Verken på museigården i Sölvesborgs museum är ett urval av alster producerade under 2021, där vi kan se lite av variationen i Sebastians formspråk.

Organisk skruvad form skapad i wellpapp och kartong ligger på en vitmålad piedestal.

Skulptur av Sebastian Blomqvist.

Ett av verken är en modell av huset från Alfred Hitchcocks Psycho, Hitchcock var till stor del inspirerad av filmstilen tysk expressionism från 20-talet, då scenografin ofta var gjord av kartong (av ekonomiska skäl), verket påvisar den långa historien av att använda kartong i konstnärligt syfte. De övriga verken är inspirerade av mikrostrukturer hämtade från människokroppens inre organ, och ett fragment från den tidigare utställningen En bärande struktur.

Öppettider

För information om öppettider i museigården >> läs mer

Grönskande träd och blommor i urnor utanför gulmålade Sölvesborgs museum.

På Skeppsbrogatan finner du Sölvesborgs museum och konsthall.

Sölvesborgs museum

Konstverk i keramik, i brända mörka färger.

Sölvesborgs konsthall: Africa Coll duo Steen Kepp, Walking the Woods

Sölvesborgs konsthall och museum

Passa gärna även på att besöka Sölvesborgs konsthall och museum som har sommaröppet till och med den 14 augusti. I konsthallen bjuds besökare på utställning med Africa Coll duo Steen Kepp, Walking the Woods. I museets montrar kan man följa Listers forntida historia. På andra våningen finns en kalejdoskopisk samling kring stadens och Listers modernare historia. Stadsliv, hamn och sjöfart, borgarens och arbetarens hemmiljö, folkkonst i trä och måleri, textil och smide.

Öppettider

För information om öppettider i konsthallen >> läs mer
För information om öppettider på museet >> läs mer

Senast uppdaterad:

Skriv ut