Sölvesborgs kommun

Res med omtanke till våra badstränder

En av Blekingetrafikens bussar. Foto: Blekingetrafiken.

Res med omtanke i sommar. Foto: Blekingetrafiken.

Hur du än tar dig till din favoritbadplats – till fots, på cykel, med badbussen eller i egen bil, tänk på att resa med omtanke i sommar.

Just nu är det många som besöker våra stränder, och det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats. Om du kommer med bil, försök att ställa den på ett så trafiksäkert sätt som möjligt, även om det innebär att du behöver gå en bit till badplatsen. I en nödsituation är det oerhört viktigt att t.ex. Räddningstjänsten enkelt kan komma fram. Du kan också bli bötfälld vid felparkering.

För dig som helst vill slippa att tänka på parkering och inte vill eller har möjlighet att cykla till stranden, vill vi även tipsa om Blekingetrafikens badbuss till stranden i Sandviken, som går fyra turer veckans alla dagar fram till den 15 augusti.

Det finns också möjlighet att resa kollektivt till flera andra badplatser, mer information hittar du på sidan om badbussen.

Det finns sex stycken badstränder i Sölvesborgs kommun som sköts av kommunen under säsong, och oftast är inte alla lika välbesökta samtidigt. På den här sidan hittar du mer information och karta över stränderna.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut