Sölvesborgs kommun

Det här händer på Havsudden vid brofästet i sommar

Två barn äter glass. Foto: Scandinav bildbyrå.

I sommar blir det ett par nyheter på Havsudden i Sölvesborg. Foto: Scandinav bildbyrå.

Vi arbetar just nu med en ny detaljplan för Havsudden, men det är ett arbete som kommer att ta ganska lång tid. Parallellt med det pågående långsiktiga arbetet, kommer det även den här sommaren att finnas möjlighet att köpa mat och fika i anslutning till Havsudden. Nytt för i år är en tillfällig pop up- plantering som den nya aktören Brofästet fika och glass står bakom tillsammans med kommunen.

Personerna som kommer att driva Brofästet fika och glass på Havsudden har sedan tidigare verksamheten Villa Orion bed and breakfast i Sölvesborg. Pop up-planteringen görs i samarbete med kommunen, vilket inneburit att Sölvesborgs kommun varit delaktiga i planeringen, men att Brofästet fika och glass kommer att sköta driften.

Planteringen kommer att vara klar under nästa vecka och finnas där tillfälligt under sommaren.

Den andra verksamheten på Havsudden är en favorit i repris från förra året: Hamnkrogen i Sölvesborg.

Havsudden ägs av Sölvesborgs kommun och de båda verksamheterna har avtal med kommunen för att få lov att använda marken.

På sikt planerar vi att möta medborgarnas önskemål för Havsudden i enlighet med den medborgarundersökning som gjordes förra året. Detta kan ske till exempel i form av en paviljong med turistinformation, toaletter och en öppen yta för evenemang och matvagnar, parkyta med träd, grillplats med mera.

Senast uppdaterad:

Skriv ut