Sölvesborgs kommun

Teaterträning för barn och unga startar hösten 2021

En flicka håller upp en brun pappkartong för ansiktet med illustrerade ansikten på, en glad gubbe och en sur gubbe.

Snart kan barn och unga teaterträna i Sölvesborg.

Sölvesborgs kommun har den glädjande nyheten och berätta att den Karlshamnsbaserade föreningen Teatersmedjan etablerar sig i Sölvesborg hösten 2021. En positiv nyhet för unga teaterapor!

Hög efterfrågan

Teatersmedjan bedriver sedan många år tillbaka teaterträning för barn och unga i Lokstallarna i Karlshamn. Kölistan till verksamheten är lång och bland de som väntar på en plats finns många från Sölvesborg.

Sölvesborgs kommun, fritids och kulturkontoret, har därför tillsammans med Teatersmedjan ingått ett avtal om etablering av teaterträning i Sölvesborg. Med denna etablering hoppas vi kunna möta den efterfrågan som finns samt utveckla kulturutbudet för barn och unga i kommunen.

Start under hösten 2021

Verksamheten att planerad att starta redan under hösten 2021. Anmälan kommer att ske via Teatersmedjan. Mer information om grupper och hur man anmäler sig kommer vi att informera mer om framåt hösten.

Om teatersmedjan

Teatersmedjan är en amatörteaterförening som bildades redan 1990 och som idag engagerar cirka 390 medlemmar. Verksamheten består till största del av barn- och ungdomsgrupper. En populär aktivitet är den årliga sommarteatern på Karlshamns Kastell som har blivit ett uppskattat sommarnöje för såväl Karlshamnsbor som turister. Varje sommar lockar teatern cirka 4000 besökare.

För mer information om teatersmedjan hänvisar vi till Teatersmedjans webbplats.
Länk >> Teatersmedjans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut