Sölvesborgs kommun

Lyckad satsning med Xrundan

En mobil med sin qr.kod framme framför en xrundan skylt

Många vill testa på Xrundan i Sölvesborg. Foto: Sölvesborgs kommun

I mitten av mars lanserades den digitala tipspromenaden Xrundan på flera ställen i Sölvesborgs kommun. En hälsosatsning med syfte att göra det roligt att motionera samtidigt som man får kunskap på köpet. Något som redan gett resultat. Under april månad hade Sölvesborgs kommun högst deltagande i förhållande till befolkningsmängd av alla kommuner som har Xrundan.

I år när det är extra viktigt att hitta alternativa möjligheter till rörelse och träning så har Sölvesborgs kommun satsat på roliga och inspirerande aktiviteter utomhus.

När statistiken för veckorna 13-17 var sammanställd stod det klart att cirka 1 000 Xrundor genomförts under perioden. Den mest populära rundan var Hälleviksrundan. Det stora deltagandet innebär att Sölvesborgs kommun har flest användare i förhållande till befolkningsmängd när man jämför med alla de kommuner som har Xrundan med ett snitt på 5,52 procent.

Jag är oerhört glad att vi redan nu når våra mål med att ge en uppskattad aktivitet som gör att fler hittar ut och skapar nya vanor för att få rörelse i vardagen. Nu hoppas jag att det stora engagemang som vi sett hittills av sölvesborgarna håller i sig och att de fortsätter gå den digitala tipsrundan, säger Maria Torstensson, folkhälsostrateg i Sölvesborgs kommun.

Fint pris för alla barn som går Xrundan under Kristi himmelsfärdshelg

Med lovande väderprognos och ledighet för alla barn i grundskolan från onsdag den här veckan finns det goda möjligheter för familjer att ge sig ut på Xrundan.

Som en extra morot kommer alla barn som går Xrundan den här veckan och som mejlar in sina svar till oss på kommunen få hem en påse med Sölvesborgsjojo och lite godis, berättar Maria Torstensson vidare.

Du som är intresserae av att ha hem en påse med jojo och godis skickar ett mejl till mbk@solvesborg.se med information om att du gått rundan, skriver ditt namn och adress så skickar vi hem en påse med posten till dig.

Om Xrundan

Xrundan består av 15 frågor som byts ut varje vecka. När man har registrerat sig i appen är det bara att snöra på sig bekväma skor, ladda mobilen och ge sig ut för att scanna QR-koder. Xrundan finns på fem olika platser i kommunen: Hälleviksrundan, Hörviksrundan, Mjällbyrundan samt Slottsrundan och Svarta Ledsrundan i Sölvesborg. Varje vecka har fem deltagare möjlighet att vinna ett pris.

Senast uppdaterad:

Skriv ut