Sölvesborgs kommun

Våga prata om psykisk ohälsa

Solsken som skiner på siluetten av en kvinna

Våga prata om psykisk ohälsa

Vilket stöd kan du som anhörig få, vad kan du hjälpa till med som volontär och hur påverkar missbruk eller riskbruk den psykiska hälsan? Detta och mycket mer lyfts under årets digitala psykiatrivecka vecka 18.

Psykisk ohälsa är en av våra största folkhälsoutmaningar. Hälsan i Sverige är på många sätt bra, men den psykiska ohälsan ökar. Att vända denna utveckling är en av våra viktigaste samhällsutmaningar. Temat för psykiatriveckan är ”Våga prata psykisk ohälsa”, med inriktning på hur vi tillsammans kan förebygga självmord (suicidprevention).

Gratis föreläsningar för alla

Föreläsningarna lyfter bland annat volontärverksamhet, anhörigsituationen, våld i nära relationer och missbruk kopplat till psykisk ohälsa. Det kommer också finnas möjlighet att prova på yoga digitalt. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla, det enda som krävs är en anmälan.

Se hela programmet och anmäl dig till föreläsningarna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om psykiatriveckan

Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Blekinges alla kommuner, Region Blekinge, Studieförbundet Vuxenskolan samt brukarorganisationen NSPH och (H)Järnkoll Blekinge.

Förhoppningen är att kunna erbjuda ett fullständigt program med ett flertal föreläsningar och aktiviteter till hösten under vecka 41. Håll utkik efter mer information!

Senast uppdaterad:

Skriv ut