Sölvesborgs kommun

Information till vårdnadshavare gällande moped och A-traktor

Bild

Foto: Pixabay

I veckan skickas det ut ett informationsbrev till dig som vårdnadshavare med ungdom i årskurs 7-9 och på gymnasiet i Sölvesborgs kommun.

Informationsbrevet skickas ut i samarbete med polisen och syftar till att öka kunskapen kring mopeder och A-traktorer.

En moped eller en A-traktor är ett väldigt bra transportmedel för våra ungdomar och även ett bra sätt att lära sig mer kring trafik inför ett riktigt körkort. Det kan innebära en frihet för ungdomen och en avlastning för dig som vårdnadshavare.

Det kommer även med mycket ansvar för ungdomen men även för vårdnadshavaren. Polisen uppger att de ser ett återkommande problem med buskörning med mopeder och A-traktorer. De flesta som använder sig av mopeder och A-traktorer sköter sig som de ska men genom detta informationsbrev så vill vi hjälpa till med att höja kunskapen kring dessa fordon.

Som förälder är det viktigt att veta att det är du som har det yttersta ansvaret för att din ungdom kör säkert och lagligt. Så prata med era ungdomar, upplys dem om det viktiga i det som står i brevet och vilket ansvar de och ni har säger Henrik Johnsson, Säkerhetssamordnare Sölvesborgs kommun.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut