Sölvesborgs kommun

Elever i musikskolan behöver registrera sig för ny plattform

Ungdom som spelar gitarr. Foto: Scandinav bildbyrå.

Inom kort kommer musikskolan att börja använda sig av lärplattformen Studyalong. Foto: Scandinav bildbyrå.

Den kommunala musikskolan i Sölvesborg kommer inom kort att börja använda en ny digital plattform för undervisning, administration och framöver eventuellt även anmälan för nya elever. Ni som är vårdnadshavare för barn eller ungdomar som går i musikskolan idag, behöver registrera er för den nya plattformen senast måndagen den 19 april.

Syftet med att den nya digitala plattformen, Studyalong, är att förenkla kommunikationen mellan elever, musikpedagoger och vårdnadshavare.

Elever som går i musikskolan idag

Så småningom kommer ni att kunna kommunicera med musikpedagogen och andra elever i musikskolan, följa undervisningen, få tillgång till material som noter och länkar samt tacka ja eller nej till erbjudande om fortsatt undervisning i plattformen.

Alla berörda vårdnadshavare har fått denna information tillsammans med mer detaljerade instruktioner för registreringen via brev.

Vi kommer inte att gå över till digital undervisning för all framtid, utan så fort restriktionerna tillåter kommer vi att ha "vanliga" musiklektioner igen. Kursmaterialet i Studyalong kommer då att fungera som ett komplement till de lektionerna.

Eftersom vi märkt att det är flera som inte registrerat sig än, har vi förlängt tiden för registrering till måndagen den 19 april, länken dit hittar ni längre ner på den här sidan. Både aktiva elever, och de som pausat sin undervisning under de senaste månaderna behöver registrera sig för att behålla sin plats i musikskolan.

Ni som står på väntelista för att få börja ska inte registera er.

Om ni behöver hjälp med registreringen till Studyalong eller har andra frågor, kontakta verksamhetschef Sven Forsberg via uppgifterna som ni också hittar längre ner på den här sidan.

Barn och ungdomar som är intresserade av att börja i musikskolan

Framöver kommer troligen även anmälan för nya elever att ske direkt i Studyalong. I dagsläget sker anmälan för nya elever via blankett eller kommunens e-tjänsteplattform.

Mer information om nya anmälningar, regler och avgifter och vilka instrument ni kan ansöka om att få börja spela i den kommunala musikskolan i Sölvesborg hittar ni på länken nedan.

Senast uppdaterad:

Skriv ut