Sölvesborgs kommun

De kommunala villatomterna i Hörvik är slutsålda

Bild

Drönarbild från juli 2020 över området i Hörvik där de kommunala villatomterna nu är slutsålda. Foto: Sölvesborgs kommun.

För bara några dagar sedan fick kommunen tillbaka det underskrivna köpekontraktet för den sista kommunala villatomten på Dolinvägen i Hörvik.

Det är alltid roligt att från kommunens sida vara en liten del av en familjs resa på vägen till drömhuset. Det är även positivt för de medborgare som redan bor i det här området i Hörvik att allt blir bebyggt som det var tänkt, så det här är glädjande nyheter på flera olika sätt.

– Monia Jönsson, markförvaltare

Sölvesborgs kommun är enligt Statistiska centralbyrån SCB den enda kommunen i Blekinge som har ökat sitt invånarantal under 2020. Här finns en stor efterfrågan på bostäder, framförallt villor, radhus och marklägenheter, som både kommunen och det privata näringslivet arbetar intensivt för att försöka möta.

Just nu finns det lediga kommunala villatomter kvar i Norje, Sölve och Sandbäck. Under året kommer också de nya villatomterna i Mjällby att bli tillgängliga att köpa.

Senast uppdaterad:

Skriv ut