Sölvesborgs kommun

Lekfull utomhusaktivitet med aktivitetsrundor

Två kvinnor aktiverar sig på en aktivitetsrunda genom att göra x-hopp.

Fysisk aktivitet mår vi bra av. Aktivitetsbanan inspirerar till extra rörelse och sinnesnärvaro. foto: André Julinder

 Sölvesborgs kommun satsar på utomhusaktiviteter som är gratis och passar både unga som äldre kommuninvånare som lockar till mer rörelse i vardagen. Först ut är Svarta Led och Tredenborg, men inom kort kommer det att finnas fler aktivitets- och harmonirundor runt om i kommunen.

Aktivitetsrundan lockar alla, oavsett ålder till fysisk aktivitet med enkla rörelser och övningar. Varje runda har 12 skyltar med en QR-kod på. Genom att scanna QR-koden med mobilen kan man se filmer om hur de olika övningarna ska utföras. Det finns olika versioner av aktivitetsrundor.

Skylt på aktivitetsrundan samt suddig gestalt av person framför den

Den på elljusspåret vid Svarta Led har inriktning puls och styrka medan den i Tredenborg har fokus på harmoniska och lugna övningar. Inom kort kommer vi att erbjuda fler rundor runt om i kommunen.

Varje steg räknas - nationell tävling under sportlovsveckorna

Under sportlovsveckorna 15 februari – 14 mars 2021 pågår en nationell tävling med syfte att inspirera fler att röra på sig och uppleva rörelseglädje.

Gå, spring, cykla eller åk skidor längs en valfri aktivitetsrunda och ha möjlighet att vinna fina priser. Alla kan vara med, vuxna, ungdomar och barn, och det enda man behöver göra är att registrera sitt deltagande genom QR-koden längst ner på informationsskylten som berättar om tävlingen.

Fler tips till en aktiv fritid

I en tid där vi har en stillasittande vardag, hemarbete och minskade möjligheter att umgås ökar risken för att må sämre, både fysiskt och psykiskt. I Sölvesborgs kommun vill vi inspirera kommuninvånare till fysisk aktivitet och att vistas utomhus.

Här hittar du fler tips till en aktiv fritid i virustider

2021 är även Friluftslivets år med nationella projekt som ”Luften är fri” lett av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Sölvesborgs kommun deltar i projektet.

Här hittar du mer inspiration till uteliv och aktiviteter kopplat till projektet

Senast uppdaterad:

Skriv ut