Sölvesborgs kommun

Spela roll!

Logotyp för kampanjvecka duspelarroll samt länk till hemsidan www.duspelarroll.se

Du kan göra skillnad för barn i hem med alkoholproblem

Alltför många barn växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. De barn som får stöd av andra vuxna i sin närhet har stor chans att växa upp till friska och starka vuxna. Spela roll! är en kampanj som uppmärksammar barn som påverkas negativt av att vuxna i deras närhet dricker för mycket eller använder andra droger.

Barn som har vuxna i deras närhet som dricker för mycket eller använder andra droger har ökad risk för att utveckla psykisk ohälsa, inte klara av skolan och på sikt utveckla egna missbruksproblem. Men de barn som får stöd av andra vuxna i sin närhet har stor chans att växa upp till friska och starka vuxna.

I Sölvesborgs kommun finns det hjälp för dig som lever i missbruk och stöd till dig som anhörig eller närstående. Läs mer om det stöd och hjälp du kan få här.

Kampanjen

Kampanjveckan ”Spela roll” infaller den vecka då Alla Hjärtans Dag är och då uppmärksammar många länder barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. I till exempel USA och Storbritannien har man i flera år genomfört Children of Alcoholics Week just denna vecka. I Sverige genomfördes uppmärksamhetsveckan för första gången år 2011.

Kampanjsidan hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut