Sölvesborgs kommun

Självhjälpsgrupp för dig som har en närstående som tagit sitt liv

Solglimtar vid ett fält

Självhjälpsgrupper under våren för dig som har en närstående som tagit sitt liv. Foto: Sölvesborgs kommun

Sorgen och smärtan kan kännas komplicerad när vi förlorat en närstående som tagit sitt liv. Under våren 2021 erbjuds samtalsträffar för dig som vill träffa andra i samma situation och dela erfarenheter, råd och uppleva gemenskap.

Det kan vara svårt att tala om självmord, både inom familjen och i sin omgivning. Det är många som inte vet hur man ska bete sig och som anhörig till någon som tagit självmord kan man känna sig lämnad i tystnaden.

Genom våra självhjälpsgrupper kan du träffa andra i samma situation som upplevt sorg, saknad och smärta. Genom samtal stödjer ni varandra att må bättre igen.

För dig som vill vara med i gruppen

Om du vill vara med i gruppen krävs det föranmälan. Du kan höra av dig till Bert Bengtsson, samordnare för psykisk hälsa i Karlshamns kommun på telefon 0454- 56 33 37 eller e-post bert.bengtsson@karlshamn.se

Du kan också kontakta Maiellen Stensmark, ordförande i SPES i Blekinge, på telefon 070- 290 08 24 eller e-post maiellenstensmark@hotmail.com

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer genom att hålla avstånd och vara noga med handhygienen. Om du har symtom för covid-19 är det viktigt att du stannar hemma.

Var och när

  • Torsdag 18 februari, kl 18.00-19.30
  • Torsdag 18 mars, kl 18.00-19.30
  • Torsdag 15 april, kl. 18.00-19.30
  • Torsdag 20 maj, kl. 18.00-19.30

Lokal: Mötesplats Karlshamn, Regeringsgatan 46, Karlshamn

Självhjälpsgrupperna anordnas av Sölvesborgs, Olofströms och Karlshamns kommun i samarbete med anhörigföreningen Suicid prevention och efterlevnadsstöd (SPES i Blekinge).

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut