Sölvesborgs kommun

Asfalt och belysning till gatorna på gång i nya området i Mjällby

Asfalt och gatubelysning i ett område som är under uppbyggnad.

Såhär såg det ut i området den 16 december 2020, asfalt till och belysning till gatorna börjar komma på plats. Foto: Sölvesborgs kommun.

Arbetet med exploateringen av det nya bostadsområdet i Mjällby, precis intill förskolan Midhall, är i full gång. I området kommer det att bli 19 nya villatomter, som kommer att finnas för försäljning till privatpersoner hos Sölvesborgs kommun. Det går redan nu bra att ställa sig i kö för en villatomt i det nya området om du är intresserad av att bygga hus här. Villatomterna kommer att släppas till de som står i kö under 2021.

I det nya området i Mjällby kommer det även att bli 18 nya marklägenheter i form av hyresrätter, 2:or och 3:or, som kommer att hyras ut av företaget Hörviks fastighets AB. Det blir liknande lägenheter som de som företaget byggt mittemot livsmedelsbutiken Extra i Mjällby.

Om du är intresserad av att bo här och nyfiken på hur området ser ut, så kan du åka förbi på Hosabyvägen, men du får inte ta dig in i arbetsområdet eftersom det kan vara farligt att vara för nära de maskiner som används, och för att det kan störa de som arbetar.

Nedan ser du hur det såg ut i området den 16 december 2020.


Nedan kan du se ett bildspel från området som det såg ut den 25 november 2020.


Intressekoll visade på behovet

För ungefär ett år sedan gjorde Sölvesborgs kommun en intressekoll för villatomter i Mjällby. Vi fick in 43 svar på frågan:

Om du skulle kunna tänka dig att bygga villa i Mjällby, när ungefär är det aktuellt för dig att börja bygga?

15% av de svarande skulle kunna tänka sig att bygga villa i det nya området i Mjällby inom mindre än 1 år, 14% inom 1 år, 19% inom 2 år, 19% inom 3 år, 7% inom 4 år, 14% inom 5 år och 12% inom mer än 5 år.

Eftersom detaljplanen för området redan fanns, beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott under våren att tomtkö skulle upprättas i Mjällby, och sommaren 2020 påbörjades exploateringen.

Senast uppdaterad:

Skriv ut