Sölvesborgs kommun

 Tänd ett ljus mot våld

Ett ljus med hashtag över och texten blekingeljusmanifestation2020

Tänd ett ljus för alla våldsutsatta kvinnor.

Våld mot kvinnor och flickor är ett globalt samhällsproblem och en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna. En av tre kvinnor i världen utsätts för våld någon gång i livet. Idag är det internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Delta i vår digitala ljusmanifestation idag mot mäns våld mot kvinnor.

Delta i digital ljusmanifestation

Tänd ett ljus för alla våldsutsatta kvinnor! Idag, den 25 november håller vi en digital ljusmanifestation mot mäns våld mot kvinnor. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man som hon har eller har haft en nära relation med. Detta måste få ett slut.

Så här deltar du i ljusmanifestationen:

  1. Tänd ett ljus
  2. Ta en bild
  3. Dela i dina sociala medier tillsammans med hashtaggen #blekingeljusmanifestation2020

Tillsammans står vi upp mot våldet!

Stöd och hjälp finns i Sölvesborg

En våldsam relation kan vara svår att ta sig ur. Hjälp finns för dig, oavsett sexuell läggning, som är våldsutsatt och hotad eller som själv använder våld. Hos oss kan du få rådgivning men även praktiskt stöd och skydd i en akut situation.

Här hittar du mer information om hur vi på kommunen kan hjälpa och stötta dig som är i en våldsam relation. Länk till annan webbplats.

Här kommer du till kvinnojouren Emblas hemsida. Länk till annan webbplats.

Vecka fri från våld

Under vecka 49 är det temavecka fri från våld med fokus på HBTQ. På grund av pandemin blir veckan annorlunda i år, men det kommer erbjudas olika digitala föreläsningar att ta del av. Information kommer ut på vår hemsida inom kort.

Senast uppdaterad:

Skriv ut