Sölvesborgs kommun

Bli smslivräddare i Blekinge

Film: Region Blekinge

Vill du bli en i laget och kunna rädda liv? Bara i Blekinge har frivilliga sms-livsräddare sprungit på 166 larm sedan starten för 1 år sedan. 2 888 personer har anslutit sig som sms-livräddare, men fler behövs. Är du en av dom?

Vill du bli en i laget och kunna rädda liv? Har du en aktuell utbildning i hjärt- och lungräddning och är över 18 år? Då kan du bli frivillig smslivräddare i Blekinge. Det är väldigt enkelt, ladda ner appen SMSlivräddare och registrera dig.

Hur funkar det?

När SOS alarm får ett samtal om misstänkt hjärtstopp larmar de ambulans och smslivräddare. Du som är registrerad som frivillig smslivräddare i Blekinge får ett larm i din mobil om du befinner dig i närheten av platsen. Du väljer själv om du accepterar larmet eller inte.

De personer som har accepterat får anvisningar att antingen bege sig till platsen och sätta igång med hjärt- och lungräddning eller hämta en hjärtstartare i närheten först.

Hur gör jag för att bli frivillig smslivräddare?

Ladda ner appen där appar finns och registrera dig. Mer information på 1177.se/blekinge/smslivraddareiblekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad:

Skriv ut