Sölvesborgs kommun

Stort grattis Bo Ohlsson som tilldelas Sölvesborgs kulturpris 2020!

Bo Ohlsson står och håller i ett diplom och en check tillsammans med Borgmästare Arne Bogren

Till vänster kulturpristagaren Bo Ohlsson, till höger Borgmästare Arne Bogren som delade ut priset.

Under högtidliga former tog närradioentusiasten Bo Ohlsson emot sitt diplom och en check på 20 000 kr när Sölvesborgs kommun delade ut årets kulturpris 2020.

Varje år delar Sölvesborgs kommun ut ett kulturpris, till personer eller föreningar som gjort något särskilt för kulturlivet i Sölvesborgs kommun. Igårkväll onsdagen den 28 oktober delades årets pris ut under en högtidlig ceremoni i Listers Härads Tingshus, till eldsjälen Bo Ohlsson, efter en tids hemlighetsmakeri.

Bo Ohlsson, Sölvesborgs närradio

I över trettio år har Bo Ohlsson delgett oss sölvesborgare evenemangstips och cirka 700 sommarprat. Med ambitionen att låta vanliga människor få göra sin röst hörd har han förmedlat lokala livsberättelser, gärna från förr, som samlats i ”Minnesbanken” och ”Sölvesborgsröster”. Kommunfullmäktige, kyrkligt, frågesport och massor av musik är några av punkterna som stått på programmet under årens lopp.

Och det har blivit en och annan sändning. 92,0 Mhz har sänt ut i etern sedan starten 1 februari 1987 som då blev Sveriges 100:e närradiostation. Bo Ohlsson var med från första start som samordnare. År 2000 fick han sällskap i studion av en annan radioentusiast, Berne Strand.

Stort grattis önskar vi till Bo Ohlsson!

Sölvesborgs kulturpris 2020 tilldelas Bo Ohlsson med följande motivering

Få saker sätter sig så väl i minnet som en behaglig röst. Någon som berättar, delar med sig, inspirerar, debatterar och låter lyssnaren tillfälligt kliva in i en annan del av världen.

Sölvesborgsröster, Sommarpratare, Furulundsskolans medieelever, politiker i Kommunfullmäktige och många fler har genom åren fått ta plats i studion bredvid en av Sölvesborgs klart lysande eldsjälar.

Med ett brinnande intresse, stor kunskap, personlighet och engagemang har 92,0 MHz fyllts med ljud i över 30 år!
Kulturpriskommittén Sölvesborgs kommun

Senast uppdaterad:

Skriv ut