Sölvesborgs kommun

Nu börjar vi snart med det nya bostadsområdet i Mjällby

Utdrag ur ritning för det nya bostadsområdet i Mjällby.

Utdrag ur ritning för det nya bostadsområdet i Mjällby, med gator och gång- och cykelväg. Bostadsområdet syns i övre högra hörnet i bild, förskolan Midhall ligger snett framför i nedre vänstra hörnet.

I början av augusti påbörjas exploateringen för det nya bostadsområdet som ligger precis intill förskolan Midhall i Mjällby. Bland annat är det en gång- och cykelväg, gator och en bullervall som ska anläggas nu under sommaren. I området kommer det att bli 19 nya villatomter, som kommer att finnas för försäljning till privatpersoner hos Sölvesborgs kommun.

Bli först med att bygga villa här

Det går redan nu bra att ställa sig i kö för en villatomt i det nya området i Mjällby om ni är intresserade av att bygga hus här. Villatomterna kommer att släppas för försäljning till de som står i kö under 2021. Än så länge står ingen i kö för det här området, så det finns fortfarande chans att få välja tomt först av alla och att bli den första familjen som bygger sin villa här.

Marklägenheter ska också byggas i området

I området kommer det även att bli 18 nya marklägenheter i form av hyresrätter, tvåor och treor som kommer att hyras ut av företaget Hörviks fastighets AB. Det blir liknande lägenheter som de som företaget just nu bygger mittemot livsmedelsbutiken Extra i Mjällby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Beräknad byggstart för marklägenheterna intill förskolan är under hösten.

Det här görs under sommaren

Förutom en ny gång- och cykelväg till området, gator och en bullervall så görs belysning, vatten och avlopp och rännstensbrunnar nu under sommaren.

Nästa steg är avstyckning av villatomterna, som kommer att göras någon gång i höst. Vi kommer också att framöver skapa ett nytt grönområde väster om det nya bostadsområdet, som förhoppningsvis kommer att vara till glädje för alla som bor i eller besöker Mjällby.

Inte tillåtet att vara i arbetsområdet

Sölvesborgs kommun har anlitat entreprenören Fasab mark för de markarbeten som nu ska göras. Tänk på att allmänheten inte får vara i arbetsområdet från och med augusti, både eftersom det kan vara farligt att vara för nära de maskiner som används, och för att det kan störa de som arbetar.

Om du är intresserad av att bo här och nyfiken på hur området ser ut, så hittar du den ungefärliga platsen för det nya bostadsområdet här på Google maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Innan arbetet påbörjas och senare i vinter går det bra att besöka området i verkligheten.

Personal och vårdnadshavare som har barn på Midhall kommer under större delen av tiden kunna ta sig till förskolan och parkera som vanligt, men uppmanas att vara extra uppmärksamma och försiktiga.

Intressekoll visade på behovet

I vintras gjorde Sölvesborgs kommun en intressekoll för villatomter i Mjällby. Vi fick in 43 svar på frågan:

Om du skulle kunna tänka dig att bygga villa i Mjällby, när ungefär är det aktuellt för dig att börja bygga?

15% av de svarande skulle kunna tänka sig att bygga villa i det nya området i Mjällby inom mindre än 1 år, 14% inom 1 år, 19% inom 2 år, 19% inom 3 år, 7% inom 4 år, 14% inom 5 år och 12% inom mer än 5 år.

Eftersom detaljplanen för området redan fanns, beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott under våren att tomtkö skulle upprättas i Mjällby, och nu under sommaren påbörjas alltså exploateringen.

Mer om Mjällby och priset för villatomterna

Här kan du läsa mer om Mjällby och se priset för villatomterna i det nya området.

Nyhetsbrev

Är du intresserad av nyheter på temat bygga och bo i Sölvesborg? Börja gärna prenumera på vårt digitala nyhetsbrev.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut