Sölvesborgs kommun

Djurägare kan även i år få slå gräs på kommunal mark

Häst på en äng. Foto: Pixabay.

Häst på en äng. Foto: Pixabay.

Sommaren 2018 kunde djurägare i Sölvesborg få slå gräs på kommunal mark för att använda som foder. Detta på grund av foderbristen som värmen och torkan orsakade. Även året därpå 2019, och det här året kommer vi att kunna erbjuda djurägare att ansöka om få slå gräs på kommunal mark.

Mycket av Sölvesborgs kommuns mark som passar som bete är redan utarrenderat, men om du som är djurägare känner till en kommunal yta som inte används och är intresserad av ängsmarken där, så kan du ansöka om att få slå gräset för eget bruk.

Hör av dig snarast om du är intresserad till samhällsbyggnadsförvaltningen på e-post sbf@solvesborg.se. Ange dina kontaktuppgifter och plats så hör vi av oss med besked om du kan ta gräset eller inte.

Du kan också höra av dig om du är intresserad men inte känner till någon passande yta, så hjälper vi dig vidare. Mejla sbf@solvesborg.se och ange dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Privatpersoner som har mark att erbjuda för skörd eller bete kan annonsera det på Facebook i gruppen Foderhjälpen 2018-2020 Länk till annan webbplats., som startades 2018 för att matcha ihop markägare med behövande djurägare.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut